1. HABERLER

  2. SSK

  3. Erken Emeklilik bekleyenler İçin Yeni Takvim Belli Oldu! 2. Torba Yasada Beklenen Müjdeli haber! İşte detaylar...
Erken Emeklilik bekleyenler İçin Yeni Takvim Belli Oldu! 2. Torba Yasada Beklenen Müjdeli haber! İşte detaylar...

Erken Emeklilik bekleyenler İçin Yeni Takvim Belli Oldu! 2. Torba Yasada Beklenen Müjdeli haber! İşte detaylar...

EYT’de kapsam dışı kalanlara 2. Torba yasa ile müjde geliyor. Yeni emeklilik reformu ev hanımlarını, bağ-kurlu çalışanları ve staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiriyor. Kısmi emeklilik, prim indirimi, ev hanımlarına prim desteği hepsi bu pakette yer alıyor. Peki 2. Torba Yasada neler var?

A+A-

EYT’de kapsam dışı kalanlara 2. Torba yasa ile müjde geliyor. Yeni emeklilik reformu ev hanımlarını, bağ-kurlu çalışanları ve staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiriyor. Kısmi emeklilik, prim indirimi, ev hanımlarına prim desteği hepsi bu pakette yer alıyor. Peki 2. Torba Yasada neler var? Erken emeklilik ne zaman çıkacak? İşte yeni düzenlemenin detayları…

2.TORBA YASA İLE GELECEK MÜJDELER

Emeklilik düzenlemeleri ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşlar tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre, torba yasa kapsamında ev hanımlarına emeklilik, SSK ile Bağ-Kur primlerinin eşitlenmesi ve erken emeklilik gibi önemli düzenlemeler yer alacak. İşte bu değişikliklerle ilgili detaylar:

Ev Hanımlarına Emeklilik İmkanı: Ev hanımları için 3’te 1 oranında prim desteği sağlanacak. Bu destekle birlikte ev hanımları, isteğe bağlı sigorta kapsamında emeklilik haklarından yararlanabilecek.

Kademeli Emeklilik ve 3600 Ek Gösterge: Bakan Işıkhan, kademeli emeklilik ve 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemelerin de gündemde olduğunu belirtti. Özellikle devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesi, memurların maaş ve emeklilik haklarını olumlu yönde etkileyecek.

SSK ve Bağ-Kur Prim Eşitlemesi: Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği amacıyla, SSK ve Bağ-Kur prim ödeme gün sayıları eşitlenecek. Bu düzenleme ile her iki kurumdan emekli olacak vatandaşlar için adaletli bir sistem hedefleniyor.

TORBA YASADA NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Bu yasa tasarısının TBMM gündemine ne zaman geleceği ve yürürlüğe gireceği merak konusu. Ancak bakanın ifadelerine göre, çalışmaların son aşamaya geldiği ve yakın zamanda Meclis’e sunulacağı öngörülüyor.

Bu düzenlemeler, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor ve onların sosyal güvenlik haklarında önemli iyileştirmeler getiriyor. Detaylar netleştiğinde, emeklilik sistemine yapılacak olan bu değişikliklerin vatandaşlar üzerindeki etkileri daha da belirginleşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.