1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Erken Emekli Olmak İsteyenlere Müjde! 1999 Öncesinde Sigorta Girişi Olanlar Faydalanacak! İşte Şartlar ve Detaylar
Erken Emekli Olmak İsteyenlere Müjde! 1999 Öncesinde Sigorta Girişi Olanlar Faydalanacak! İşte Şartlar ve Detaylar

Erken Emekli Olmak İsteyenlere Müjde! 1999 Öncesinde Sigorta Girişi Olanlar Faydalanacak! İşte Şartlar ve Detaylar

Türkiye de vatandaşlar uzun yıllar çalışmakta ve emekli olmak için çabalamaktadırlar. Hayatları boyunca çalışıp, hayatlarının biraz daha temposu düştüğü dönemde rahatlamak isteyen vatandaşlar emekli olma hayallerine kavuşmak istiyor. Ülkemizde son yıllarda çıkan emeklilikte yaş yönergesi ile birlikte milyonlarca vatandaş tepkili. İşte Detaylar...

A+A-

Bu noktada ise sürekli olarak kararnameler çıkmakta ve grup grup emekli olma avantajları doğmaktadır. İşte bu da onlardan bir tanesi. 1999 öncesi sigorta girişi olan vatandaşlar erken emeklilikten faydalanabilecek.

EYT YASASI SONRASI DÜZENLEMELER YAPILIYOR

Ülkemize EYT yasasının gelmesi ile birlikte milyonlarca vatandaş mağdur olmuştu. Prim ve günlerinin dolması ardından yaşlarını beklemek zorunda kalan vatandaşlara sırasıyla gerekli düzenlemeler gerçekleştiriliyor. 1999 yılı öncesinde sigorta girişi olan vatandaşlar emekli olabilmek adına belirli haklar verilecek.4447 sayılı kanun yürürlüğe girmeden evvel, ülkemizde emekli olabilmek için gerekli şartlar şunlardı:

  • emeklilik için kadınların 20 ve erkeklerin ise 25 yıl çalışmış olmaları

EYT yasanın yürürlüğe girmesinin ardından emeklilik için yaş şartı getirildi. Yatırdığı prime göre emeklilik hakkını kazanmasına rağmen yaşa takılanlar gerekli yasaların düzelmesini beklemektedir.

1999 yılında 8 Temmuz öncesinde SGK girişi olan vatandaşlar erken emeklilik fırsatından yararlanabilecekler. Diğer vatandaşlar için ise halen karar bekletiliyor. Gerekli kararların gerçekleşmesi sonrasında nutuk.com.tr adresinden siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum