1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Erken emekli olmak isteyenlere büyük müjde! 1999 öncesi sigorta girişi olanlara büyük fırsat geliyor…
Erken emekli olmak isteyenlere büyük müjde! 1999 öncesi sigorta girişi olanlara büyük fırsat geliyor…

Erken emekli olmak isteyenlere büyük müjde! 1999 öncesi sigorta girişi olanlara büyük fırsat geliyor…

Çalışma hayatına devam ederken bir an önce emekli olmak isteyenler için beklenen müjde geldi. Eğer 1999 ve daha önce sigorta girişiniz varsa siz de daha erken emekli olabileceksiniz. Yeni gelen düzenleme ile beraber belirlenen tarihten daha önce sigorta girişi olanlar başvuru yapacak ve anında emekli olabilecekler.

A+A-

Avantajı elde eden vatandaşlar bir an önce erken emekli olmanın fırsatı ile hayallerine kavuşabilecekler. Erken emekli olmak için hesaplama yapan vatandaşlar, hesaplarından daha erken emekli olmanın fırsatlarını elde edecekler. SGK kapsamında yayına alınan fırsatların detaylarına ulaşabileceksiniz.

Fakat ne zaman emekli olacaklarını araştıran vatandaşlar buldukları sonuçlar ile SGK tarafından belirlenen sonuçlar ile aynı olmayabilir. Bu yüzden aradaki ufak farklara takılmamak gerekiyor. Erken emeklilik hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Ülkemizde çalışma hayatına devam eden vatandaşlar en kısa sürede emekli olmak için tüm güçleri ile çabalamaya devam ediyor. Hayatları boyunca adeta çalışarak belirli yaşlara geldikleri zaman artık rahat bir nefes almak için emekli olmak istiyorlar.

SGK kapsamında 4A, 4B ve 4C gibi sigorta kolları ile emekli olmak için belirli şartlar aranıyor. Bu şartlar vatandaşların sigortalı çalışma, prim gün ödeme ve yaş şartlarını yerine getirmesidir. Bu tüm şartları yerine aynı anda getiren vatandaşlar başvuru yaparak emekli olabilecekler. Peki, erken emekli olma hayali kuran vatandaşlar nasıl bir uygulama izlemesi gerekir? Kimlere erken emekli olmak için fırsatlar geliyor? Erken emeklilik hakkında merak edilen tüm detaylar…

1999’dan önce sigorta girişi olanlara müjde!

8 Eylül 1999 tarihinden daha önce sigorta girişi olanlar erken emekli olabilecek. En avantajlı gruptur.

  1. Daha erken emekli olacaklar.
  2. 3600 prim gün ödemesi yeterli olacak.
  3. 15 yıl çalışma şartı yetecek.

Belirlenen avantajlar sayesinde daha erken emekli olabilecekleri gibi maaşları daha sonradan sigorta girişi olanlara göre fazla sayılacaktır. 4A, 4B, 4C kapsamında sigortalı çalışanlara bu haklar verilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum