1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Erkekler 43 Kadınlar 38 Yaşında Emekli Olabilecek!
Erkekler 43 Kadınlar 38 Yaşında Emekli Olabilecek!

Erkekler 43 Kadınlar 38 Yaşında Emekli Olabilecek!

Emeklilik yaşının yükseltildiği ülkemizde vatandaşlar yeni emeklilik yaşını hem erkekler hem de kadınlar için yüksek buluyor. Vatandaş bu konuda yeni düzenleme talep ediyor.

A+A-

 Devlet sigortası Avrupa ülkelerinin seviyesine çekiliyor ama Türk insanının ortalama yaşam süresi avrupalılar kadar değil. Ekonomik refah seviyesi de Avrupa ülkelerine oranla düşük. Bu nedenlerle vatandaşlar emeklilik yaşının düşürülmesini talep ediyor.

Bu talepler karşısında kimi parti ve milletvekilleri girişimlerde bulunsalarda girişimler ülke ekonomisin durumu ve SGK’nın bütçesinden ötürü sonuçsuz kalıyor.

Erken Emeklilikte Son Durum Ne?

Emeklilik primini tamamlayıp emekli olmayı bekleyen 2.3 milyon vatandaşın emekli olmasını sağlayacak yasa teklifinin Meclis’in açılmasıyla yeniden gündeme geleceği iddia edildi. Yasa kabul edilirse, 1999’dan önce işe başlayan kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olabilecek.

MHP, MECLİS’E SUNMUŞTU

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili MHP’nin sunduğu ancak kabul görmeyen yasa teklifinin TBMM’nin açılmasıyla raftan inmesi bekleniyor.

AK PARTİ’Lİ VEKİLLERDEN YEŞİL IŞIK

Türkiye gazetesindeki habere göre, bazı AK Parti’li milletvekillerinin bir kısmının yeşil ışık yaktığı düzenleme, 2,3 milyon kişiyi ilgilendiriyor ve ilk etapta 450 bin kişi emekli olacak.

Düzenleme, Meclis’in açılmasıyla Genel Kurul’da kabul edilir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanırsa, 8 Eylül 1999’dan önce işe başlayan kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olabilecek.

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar talep etti, mecliste görüşülüp karara bağlanacak. Lakin çok ta olumlu bir sonuç çıkması beklenmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum