1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan'dan u dönüşü! 11 yıldır küs olduğu o lider ile Yakında görüşecek!
Erdoğan'dan u dönüşü! 11 yıldır küs olduğu o lider ile Yakında görüşecek!

Erdoğan'dan u dönüşü! 11 yıldır küs olduğu o lider ile Yakında görüşecek!

Türkiye gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 yılından beri küs olduğu Suriye Devlet Başkanı Esad ile çok yakında görüşeceğini öne sürdü.

A+A-

Suriye’de 2011 yılından itibaren süren iç savaşında milyonlarca Müslüman katledildi, ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Savaş öncesinde sık sık bir araya gelerek 'kardeşim' diyen Erdoğan savaş sonrasında ise Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a 'katil' demişti. İktidara yakın Türkiye gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad'ın telefonda görüşebileceği öne sürüdü.

Yılmaz Bilgen'in imzasıyla yayımlanan haberde, Türkiye ve Suriye arasındaki görüşme trafiğinde bölgeyi iyi tanıyan uzmanlardan bir komisyon kurma safhasına geçildiği ve görüşmelere bir Körfez ülkesi ile Afrika’daki bir İslam ülkesi ara buluculuk yaptığı belirtildi.

Haberde Esad'ın akıl hocası olarak bilinen Meclisi Millî Üyesi Ali Ahmet Said (Adonis) İsbir'in Türkiye’ye geldiği de öne sürüldü. Bu görüşme sonucunda 2023 yılı ortalarına dek 2,5 milyon sivilin geri dönüşünün sağlanacağı belirtildi.

Öte yandan Soçi'de bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Putin'den Erdoğan'a Esad'la masaya otur teklifi geldiği basına yansımıştı. Erdoğan, Putin'in "Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur’ dediğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.