1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan Akşener'e ayrıl demişti! 2023 seçim planı deşifre oldu... İşte erdoğan'ın yapmak istediği...
Erdoğan Akşener'e ayrıl demişti! 2023 seçim planı deşifre oldu... İşte erdoğan'ın yapmak istediği...

Erdoğan Akşener'e ayrıl demişti! 2023 seçim planı deşifre oldu... İşte erdoğan'ın yapmak istediği...

2023 yılında yapılacak genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi siyaset gündemi ısınmaya devam ediyor. Son olarak İYİ Parti'ye bir çağrı yapan Erdoğan, "6'lı masadan ayrılın" derken, Erdoğan'ın bu çağrı ile ne hedeflediği ortaya çıktı.

A+A-

Son dönemde yapılan hemen her ankette Cumhur İttifakı'nın tek başına yüzde 50'yi sağlayamadığı görülürken Erdoğan'dan gelen İYİ Parti mesajı siyaset gündemini hareketlendirdi.

G20 zirvesi sonrası dönüş yolunda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Temenni ederiz ki İYİ Parti milli ve yerli bir duruş sergilemek için masayı terk eder" açıklaması yaptı. Bu sözlere çok gecikmeden yanıt veren Meral Akşener ise "Biz milletin geleceğinin heba edildiği kumar masasında olmayız" sözlerini kullandı.

Konuya ilişkin kulis bilgisini aktaran tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, “AK Partililere sordum, dedim ki; ‘Erdoğan, neden bu açıklamayı yaptı?’ AK Partililerin söyledikleri, ‘Sayın Erdoğan, 2023 seçimlerini kazanacağına inanıyor. Bu sözler ve bu çağrı, 2023 seçim sonrasına uzanan bir bakış açısı. Eğer AK Parti Meclis’teki sandalye sayısını kaybeder ve bugünkü muhalefetin çoğunluğu olursa, Sayın Erdoğan ya seçime gidebilir yeniden Meclis’i kaybettiği için seçime gidebilir, ittifak değiştirme, ittifak geliştirme adımlarını atabilir’ diyorlar” dedi.

'MECLİSİ KAYBEDECEKLERİNİ KABULLENMİŞ DURUMDALAR'

Barış Yarkadaş’ın sözlerinin ardından açıklama yapan Sinan Oğan ise, “AK Partililerin tamamında bu düşünce var. Cumhur İttifakı’nın Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini tüm AK Parti kabullenmiş durumda benim gördüğüm'' yorumu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.