1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Engelli ve Yaşlılara maaş ödemeleri başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin…
Engelli ve Yaşlılara maaş ödemeleri başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin…

Engelli ve Yaşlılara maaş ödemeleri başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Selçuk, milyonlarca vatandaşı bir hayli ilgilendiren konu hakkında açıklama yaptı. Açıklaması sırasında engelli ve yaşlı aylığı ödemelerine değindi. İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

A+A-

Bakan Selçuk bir süredir merak ile beklenen eylül ayı engelli ve yaşlı aylığı maaşlarının gün içerisinden itibaren ödenmeye başlayacak olduğunu dile getirdi.

Yapılan açıklamaya göre ise bu ödeme alternatiflerinden ortalama olarak yaklaşım bir buçuk milyon vatandaşın faydalanacak olmasına ve bu anlarda toplam ödenmesi planlanan miktarın da 990 milyon değerlerine kadar çıktığını dil getirdi.

Zehra Zümrüt Selçuk bu anlarda hak sahipleri adına yapılacak olan ödemelerin dört ve dokuz eylül tarihleri arasında olacağını dile getirdi. Ödemeler ile PTT şubelerinden alınabilecek olduğu gibi talep edilmesi anlarında görevli kişiler tarafından vatandaşların evlerine kadar teslim edilme durumları da açıklaması sırasında sözlerine ekledi.

Bir andan da toplam 535 bin engelli vatandaş için ise 825 milyon TL değerinde ödeme yapılacak. Bakan Selçuk gerekli olan ödemelerin tüm engelli ve yaşlı aylığı alacak olan vatandaşlar adına hayırlı olması dileklerini de dile getirdi.

Ödemeler evlere kadar gelecek.

Engelli ve yaşlı aylığı alacak olan vatandaşların bu zorlu süreçlerde evlerinde çıkma zorunluluğunda olmalarına engel olmak adına birçok rahatlık sunuyor. Bunlardan bir tanesi de eylül ayı içerisinde yapılacak ödemelerin illa PTT şubelerine gidilerek alınacak zorunda olmasından ziyade farklı bir noktaya getiriyor. Vatandaşlar isterse şubeleri arayarak görevlendirilen kişiler evlerine kadar getiriyor. Salgından korunmak adına alınan gerekli tüm tedbirler ardından birçok alanda fırsatlar sunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.