1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. En İyi Yaratık ve Canavar Filmleri - 2020 En İyi Korku Filmleri
En İyi Yaratık ve Canavar Filmleri - 2020 En İyi Korku Filmleri

En İyi Yaratık ve Canavar Filmleri - 2020 En İyi Korku Filmleri

En iyi yaratık ve canavar filmlerini, IMDB puanlarına göre sizler için sıraladık. İşte En İyi Yaratık ve Canavar Filmleri - 2020 En İyi Korku Filmleri...

A+A-

1. The Monster Squad (Canavar Kadrosu) (1987) IMDB: 7.2

Canavarlar hakkında pek çok bilgisi olan ve toplantılarını ağaç bir evde yapan bir grup çocuk hikayesini anlatan The Monster Squad; Frankenstein’in hayaletleri, mumyaları, Kont Dracula’yı ve daha birçok yaratığı bulundurmaktadır. Bahsi geçen çocuklar; bu canavarları kimseye inandıramadıkları sebebiyle bu yaratıklarla kendileri baş ediyorlar.

  1. Gremlins (Gremlinler) (1984) IMDB: 7.2

Hiçbir icadı olmayan yeteneksiz bir mucit olan Rand Peltzer (Hoyt Axton), yılbaşında ailesine Gizmo adlı küçük bir yaratığı hediye olarak getirir. Bu yaratık için; gece yarısında sonra yemek yememe, birkaç damladan fazla su içmeme ve güneşe maruz bırakılmama gibi kurallar vardır. Zand ve oğlu Billy; bu kuralları ihlal eder ve korkunç sonuçlara neden olurlar. Bu yüzden yırtıcı ve aç olan Gremlin adlı canavarlarla başları derde girer.

  1. Tremors (Yeraltı Canavarı) (1990) IMDB: 7.1

Bu film Treomors serisinin ilk filmi olup küçük bir kasabada yaşayan kişilerin, yaratıklarla savaşmasını konu alır. Bu yaratıklar kasabada yaşayan kişileri öldürüyor. Hem yer altında hareket ediyorlar hem de garip bir şekilde kendilerini gösteriyorlar. Bu yaratıkların zayıf noktaları ise kör olmalarıdır.

  1. Cloverfield (Canavar) (2008) IMDB: 7.0

Bilim kurgu, aksiyon ve korku türlerini yansıtan Coverfield adlı filmde; New York’ta düzenlenen bir canavar saldırısına şahit olan kişilerin hikayeleri anlatılmaktadır. Canavar konulu film sevenler için heyecanlandırıcı etkiye sahip bir filmdir.

  1. Frankenstein Must Be Destroyed (Frankeştayn Yok Edilmeli) (1969) IMDB: 6.9

En iyi canavar filmlerinden olan Frankenstein Must Be Destroyed filmi; Dr. Frankenstein’in eski numaralarına dönme düşüncesini ve aklındaki deneyleri konu almaktadır. Frankenstein’in yardımcısı genç bir doktor olan Karl ve Karl’ın nişanlısı Anna üzerinde deney yapma amacıyla ruhsal sağlığı iyi olmayan Dr. Brandt’ı kaçırırlar. Bu doktorunun beynini başka bir bedene naklederler ve bir canavar yaratırlar.

  1. Godzilla: Final Wars (Godzilla: Son Savaşlar) (2004) IMDB: 6.5

Godzilla Final Wars isimli filmde; diğer filmlerde olduğu gibi Godzilla akışı anlatılmaktadır. Devasa boyuttaki Japon yaratık; tekrar dirilerek kendinden de dev ve korkutucu olan yaratıklarla savaşıyor.

  1. Gremlins 2: The New Batch (Gremlinler 2) (1990) IMDB: 6.3

Gremlins serisinin ikinci filmi olan Gremlins 2 filmi; korku ve komedi türlerini bir arada barındırmaktadır. Gremlins 2 filminde; Gremlinler’in New York’taki bir gökdeleni işgal ederek ortalığı karıştırmaları ele alınmaktadır.

  1. The Mummy Returns (Mumya’nın Dönüşü) (2001) IMDB: 6.3

Mısır’ın unutulmaz efsanelerini ekranlara taşıyan The Mummy Returns filmi; dünyayı ele geçirmek isteyen Akrep Kral’ın yenilmesini ve sonrasında Anubis ile bir anlaşma yaparak onu mağlup edenlerin izini sürmesini konu almaktadır.

  1. Reign of Fire (Ateş Krallığı) (2002) IMBD: 6.2

En iyi yaratık filmlerinden bir diğeri ise Reign of Fire’dır. Filmde; Londra’da yaşayan normal bir inşaat mühendisinin yanlışlıkla yüzyıllardır uyuyan ejderhayı uyandırmasını ve ardından yaşanılan fantastik olaylar ele alınmaktadır.

  1. Critters (Mahluklar) (1986) IMDB: 6.0

Critters adlı yaratık filmi; başka bir gezegenden gelen yaratıkların Amerika’nın orta batısında bulunan bir kasabayı inişlerini konu almaktadır. Bu yaratıklar aç gezindekileri için her şeyi yemekte ve bu sebeple iyice büyümektedirler. Kasabanın dışında yaşayan bir aile ve galaksiler arası ödül avcıları bu yaratıklara engel olmak için iş birliği yapacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.