1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. En İyi Romantik Filmler - 2020 Yılına Damga Vuran Filmler
En İyi Romantik Filmler - 2020 Yılına Damga Vuran Filmler

En İyi Romantik Filmler - 2020 Yılına Damga Vuran Filmler

Sinema ekranlarına damga vurmuş en iyi romantik filmleri sizler için IMDB puanlarına göre sıraladık.

A+A-

Kazablanka (1942) IMDB: 8.5

Başrolünde Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın muhteşem oyunculuklarıyla yer aldığı Casablanca; unutulmaz bir aşk filmi klasiği ve kült bir yapımdır. Fas’ın Casablanca şehri, 2. Dünya Savaşı esnasında, Hitlerden kaçmaya çalışan Avrupalılar ile değişik, cıvıl cıvıl bir görünüm kazanır. Casablanca şehrinin en gözde barını işleten Rick Blaine’nin yanına eski sevdiği Ilsa ve direniş lideri olan Victor Laszlo gelir. Bu çiftin kentten kaçmalarını sağlayacak olan tek kişi ise Rick Blaine’dir.

Tür: Romantik, Dram

  1. Sil Baştan (2004) IMDB: 8.4

21. yüzyılın en gerçekçi aşk filmlerinden olan Sil Baştan; olağandışı şekilde bir insanı kafadan doğrudan silmeyi konu alıyor. Clementine; erkek arkadaşı Joel Barish’i bir şekilde hafızasından sildirmeyi başarır. Bu yüzden kalbi kırılan Joel Barish de aynı şekilde Clementine’yi aklından silmeye karar verir. Bu sürede Joel; Clementine’nin yavaş yavaş hatıralarından silindiğini görür ama onu hâlâ sevdiğinin farkına varır.

Tür: Romantik, Dram

  1. Hatırlanacak Bir Anı (2004) IMDB: 8.3

Genç bir kızın hiç umut olmayan bir aşkın peşine düşmesine konu alır. Devamlı yolları karıştıran bu kız, unutkanlık sonucu bir erkekle karşılaşır ve ona karşı duygular beslemeye başlar. İlk başlardan zorlama olan bu ilişki, sonrasında gerçek bir aşka dönüşür. Bu ilişki zamanla bir hastalığın kurbanı olur ve ilişkinin en önemli parçaları olan hatıralar birer birer silinmeye başlar.

Tür: Romantik, Dram

  1. Boş Ev (2004) IMDB: 8.1

En iyi aşk filmlerinden biri olan Boş Ev; birçok seyirci tarafından beğeni toplamıştır. Filmde; kendinde ait bir hayatı olmadan ve diğer insanların hayatına kendi yöntemleri ile dahil olan bir adam, diğer yandan genç ve güzel, yardıma ihtiyacı olan bir kadın ele alınır. Bahsi geçen bu adam; tatile çıkan insanların evlerini kullanır ve karşılığında bozulan ev aletlerini tamir eder. Genç ve güzel kadın ise; evde kocası tarafından işkence görmektedir. Adam ve kadın karşılaşmasıyla sıra dışı bir ilişki başlar, olaylar heyecanlandırıcı bir hâl alır.

Tür: Romantik, Dram

  1. Aşk (2013) IMDB: 8.0

Aşk isimli bu duygusal film; Theodore Twombly ve Samantha arasında geçen olayları anlatır. Eşinden boşanan Theodore; tek başına yaşamaya başlar ve el işi mektuplar yazarak kendini geçindirmeye çalışır. Bir gün karşılaştığı teknoloji reklamı sayesinde hayatı değişmeye başlar. Bir yapay zekâ programı sunan ve çekici bir kadın olan Samantha ile tanışır. Bu yazılım sayesinde yalnızlık hissinden kurtulan Theodore; Samantha’ ya değişik ve derin duygular beslemeye başlar.

Tür: Romantik, Dram

  1. Gün Doğmadan, Gün Batmadan, Gece Yarısından Önce (95-04-13) IMDB: 8.0

Richard Linklater, Kim Krizan, Ethan Hawke ve Julie Delpy isimlerinin yer aldığı Before serisi; en iyi duygusal filmler arasında yerini almış ve izleyiciyi etkilemeyi başarmıştır. Fransız yüksek lisans öğrencisi olan Celine ve Amerikalı olan Jesse tesadüfen, Budapeşte ve Viyana arası giden trende bir çift kavgası sayesinde tanışırlar. Jesse; Celine’e öbür gün uçağa bineceğini ama parası olmadığı için sabaha kadar Viyana caddelerinde gezeceğini söyler. Bu yüzden Celine’in ona eşlik etmesini istediğini söyler. Viyana’ya vardıklarında trenden inerler. 14 saat süren beraberliklerinden sonra hayatlarını değiştirecek bir ilişkiye başlarlar.

Tür: Romantik, Dram

  1. Not Defteri (2004) IMDB: 7.9

Nicholas Spark uyarlaması olan Not Defteri filmi; seyirciyi derinden etkileyen ve duygusal anlar yaşatan en iyi filmlerden biridir. Film; zengin bir aileden gelen genç kız ile değirmende işçi olarak çalışan bir delikanlının hikayesini anlatır.

Tür: Romantik, Dram

  1. Aynı Yıldızın Altında (2014) IMDB: 7.9

Başrollerini Shailene Woodley ve Ansel Elgort’un paylaştığı ve John Green’in romantik romanının uyarlaması olan bu film; triod kanseriyle mücadele eden Hazel adlı karakterin, beyin tümörü yüzünden bir bacağını kaybeden Augustus adlı genç ile tanışması ile başlayan bir aşk hikayesini anlatır. Augustus; tedavi görmek için hastanede yatan Hazel’in yanından hiç ayrılmamış ve onun istediği bir hayali gerçekleştirmek için bir yola çıkmışlardır. Amsterdam’a gidecekler ve Hazel’ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten’i bulmak için uğraşacaklar.

Tür: Romantik, Dram

  1. Zamanda Aşk (2013) IMDB: 7.8

Yönetmen koltuğunda Richard Curtis’in oturduğu Zamanda Aşk filmi; kadrosunda ise Domnhall Gleeson ve Rachel McAdams gibi önemli isimleri bulundurmaktadır. Tim Lake ve Mary karakterleri arasında geçen aşkı konu alır.

Tür: Romantik, Dram

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.