1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. En Düşük Emekli Maaşları 2.472 TL Oldu! Emekli Maaşlarına Zammı Geliyor?
En Düşük Emekli Maaşları 2.472 TL Oldu! Emekli Maaşlarına Zammı Geliyor?

En Düşük Emekli Maaşları 2.472 TL Oldu! Emekli Maaşlarına Zammı Geliyor?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam haberi geldi, tüm emekliler 2022 yılı ile beraber yeni maaşlarını alabilecekler.Enflasyon tahmini ile ayarlanan emeklilik maaşları ile beraber Ocak zammı geliyor.

A+A-

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam haberi geldi, tüm emekliler 2022 yılı ile beraber yeni maaşlarını alabilecekler.Enflasyon tahmini ile ayarlanan emeklilik maaşları ile beraber Ocak zammı geliyor.

Yeni yılın Ocak zammı ile beraber Bağkur, SSK olan kişilere yüzde 5.21 zam verilecek, bununla beraber memur emeklilerine ise yüzde 7,21 oranında bir zam oranı verilecek. Tahminen belirlenen en düşük emekli maaşı ise 2.572 TL olmaktadır. Esnaflara ise 2.472 TL’den emekli maaşları veriliyor. Bununla beraber çiftçilere 1.964 TL ve 2000 yılı öncesinde emekli olan SSK’lı kişilere de 2.711 TL verilecek.

Emeklilerin Gözü 2022 Senesinde

Bu yıl pek çok maaş ve promosyon ödemeleri alan emekliler yeni gelecek olan 2022 zammını bekliyor, bununla beraber yeni yıl zam ile başlayacak ve Ocak ayı itibariyle herkesin maaşı arttırılacak. SSK ve Bağkur emeklilerine ise bu yılın ikinci bölümü ile beraber enflasyon oranı ile beraber çeşitli zamlar yapılması bekleniyor. Memur emeklilerine ise yüzde 5 artış ile beraber yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon farklı ortaya konularak yüzde 3’ü aşan bir kısım kadar maaşlara fark yansıtılacak.

2021 Senesinde Yüzde 14,1 Tahmin Bulunmaktadır

Merkez bankasının 2021 senesi için enflasyon tahmini konusunda 14,1 olarak açıkladı. Bu tahmin ile beraber yılın ikinci 6 ayları ile beraber enflasyon oranının yüzde 5,21 çıkması bekleniyor. Bu duruma göre Bağkur ve SSK emeklisi olan kişilerin zam oranıda yüzde 5,21 olması bekleniyor. Memur emeklisi olan kişilerin zammı ise 2.21 puanlık bir enflasyon farkı uygulanması düşünülüyor.

Tüm bu yüzde 5’lik toplu sözleşme zammı ile beraber kişiler yüzde 2,21 enflasyon farkı ile beraber memur emeklilerin Ocak ayı artışı yüzde 7.21 olması bekleniyor. Tahminler eğer gerçeğe kavuşursa bu durumda en düşük emekli maaşları esnaflara 2.472 TL’den emekli maaşları veriliyor. Bununla beraber çiftçilere 1.964 TL ve 2000 yılı öncesinde emekli olan SSK’lı kişilere de 2.711 TL verilecek, bu rakamlar henüz gerçek rakamlar olmamakla beraber tamamen tahminidir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum