1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. En düşük Emekli aylığı alan vatandaşları ilgilendiriyor! 2024 Temmuz maaş zammı için masada 3 öneri var!
En düşük Emekli aylığı alan vatandaşları ilgilendiriyor! 2024 Temmuz maaş zammı için masada 3 öneri var!

En düşük Emekli aylığı alan vatandaşları ilgilendiriyor! 2024 Temmuz maaş zammı için masada 3 öneri var!

Yüksek enflasyon emeklilerin maaşını her geçen gün eritemeye devam ederken en düşük emekli maaşına gelecek zam oranı merak edildi .

A+A-

Türkiye'de milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan konulardan birisi de emekli maaş zammı olurken emekli maaşlarına ne kadar zam geleceği vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Arama motorları üzerinde ''En düşük emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?'' sorusunun yanıtı araştırılmaya devam edilirken masada yer alan 3 rakam gündeme geldi.

Yüksek enflasyon emeklilerin maaşını her geçen gün eritemeye devam ederken en düşük emekli maaşına gelecek zam oranı merak edildi .Temmuz en düşük emekli ne kadar olacak? sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya devam edilirken masadaki 3 rakam belli oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN 3 RAKAM VERİLDİ!

Temmuz ayına kısa süre kala emeklilerin en çok araştırdığı konulardan birisi de en düşük emekli maaşıyla ilgili oldu. En düşük emekli maaşına gelecek zam oranı birçok kişi tarafından merakla araştırılmaya devam ediliyor. Arama motorları üzerinde ''Temmuz en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?'' sorusunun yanıtı araştırılmaya devam ediliyor. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz en düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek?

Emekli maaşlarına zam oranının Meclis Başkanlığı'nca belirlenmesi için temmuzun ilk haftasında altı aylık enflasyon farkının açıklanması bekleniyor. Maaşların yeniden belirleneceği tarih bu kadar yaklaşmışken zam oranı hakkında 3 farklı formül yer aldı.

ZAM HESAPLAMASI YAPILDI!

4 aylık enflasyona göre emekliler yüzde 18,70'lik zam alacak. Kesin zam oranı ise mayıs ve haziran enflasyonlarının açıklanmasıyla belli olacak. Enflasyon tahminlerine göre emekliye yüzde 25 zam yapılması beklenirken bu hesaplamalar doğrultusunda ortaya çıkan rakamlar şu şekilde yer aldı;

Yüzde 25'e göre hesaplama yapıldığında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL civarında,

Yüzde 30'luk artışa göre ise en düşük emekli maaşı 13 bin TL

Zammın yıllık enflasyon hesabına göre yapılması durumunda en düşük maaş 13 bin 800 TL civarında olacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.