1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. En düşük asgari ücret maaşı 2700 TL olacak! Zamlı maaşların ne zaman yatacağı belli oldu!
En düşük asgari ücret maaşı 2700 TL olacak! Zamlı maaşların ne zaman yatacağı belli oldu!

En düşük asgari ücret maaşı 2700 TL olacak! Zamlı maaşların ne zaman yatacağı belli oldu!

Asgari ücret ile çalışan vatandaşların maaşları 2700 TL olacak. Şu an tüm çalışanların gözleri bir anda beklenen haber için komisyon toplantısına çevrildi. Ocak ayında yapılacak olan zam bekleniyor. Beklene bu zam ile asgari ücret maaşı ne kadar olacak diye farklı oranlarda olan tahminler devam ediyor.

A+A-

Asgari ücret şu an Adana içerisinde yapılacak olan durum ile 2700 TL'ye kadar artacak. Konu hakkında gerekli çalışmalar başladı ve ocak ayında zamlı maaş haberleri gelecek. Şu an CHP ye ait belediye binalarında asgari ücret 2500 TL. Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde gelen habere göre asgari ücret en düşük 2700 TL olacak. Bu durum sadece Adana da geçerli ve oraya yer alan istinai zam oranlarından biridir.

Asgari ücret gerçekten 2700 TL ye kadar yükselecek mi?

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların rahat etmesi adına gelen açıklamaya göre CHP'li belediyeler içerisinde asgari ücret miktarının 2700 TL olacağına dair farklı ve mutlu edici bilgiler yer alıyor. Eğer bu il içerisinde ikamet ediliyor ise belediyeler de CHP tarafından yönetilmeye devam ediyorsa asgari ücret tutarı 2700 TL olması söz konusu olacak.

Asgari ücret için ne zaman zam artışı olacak?

Asgari ücretliler için maaşlar yılda bir kere artar. 2021 ocak ayında yapılacak zam ile belirlenen tüm enflasyon oranları sonucu 2600 TL olması bekleniyor. Şu an tüm enflasyon oranları net bir şekilde bilinmediği için de bu maaşlar hakkında sadece tahminler yürütülüyor ve net bir açıklama gelmedi. Şu an ülke ekonomisi incelenirse bir aile geçimi için vatandaşların en az 3 bin TL maaş alma şartı yer alıyor. Bazı kurumların kendi istinai kararlarına göre maaşları 2700 TL yapacaklarına dair bilgi gelirken sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan konu ile alakalı olarak en ufak bir açıklama yapmadı. Ocak ayında meydana gelecek zam ile ne kadar artış olacağı da büyük bir merak ile beklenmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.