1. HABERLER

  2. DİZİ

  3. En Çok İzlenen 10 Aksiyon Filmi- Imdb Puanına Göre
En Çok İzlenen 10 Aksiyon Filmi- Imdb Puanına Göre

En Çok İzlenen 10 Aksiyon Filmi- Imdb Puanına Göre

Aksiyon Filmleri, Türkiye’de milyonlarca kişi tarafından sevilerek izleniyor. En çok izlenen aksiyon filmleri ve en sevilen, en iyi aksiyon filmleri ve konuları burada…

A+A-

Kara Şövalye

Çizgi roman kahramanlarından olan Batman için yapılan en iyi film, hiç şüphe yok ki Kara Şövalye’dir. Batman filmlerinin içinde en çok izleneni Kara Şövalye’dir. Yönetmen koltuğunda Christopher Nolan’ın oturduğu film 2008 yılında vizyona girmiştir. Filmin IMDb puanı 9’dur.

Konusu

Batman suça karşı savaşını bir adım daha ilerletmek istiyor ve Teğmen James Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla şehrin tüm sokaklarını suçlulardan temizlemeye çalışıyor fakat bir süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen, Gotham şehrinin sakinlerini daha önce de dehşete düşürmüş olan suç makinesinin yarattığı karışıklığın ortasında bulurlar.

Oyuncuları

Christian Bale (Batman), Heath Ledger (Joker), Gary Oldman (James Gordon), Morgan Freeman (Lucius Fox), Aaron Eckhart (İki Yüz), Michael Caine (Alfred)

Dağ 2

İlk olarak 2012 yılında karşımıza çıkan Dağ filmi, sonrasında kadrosuna eklediği tecrübeli isimlerle 2016 yılında ‘’Dağ 2’’ filmiyle izleyenleriyle buluşmuştur. Bünyesinde aksiyon ve heyecan barındıran bu film en iyi Türk aksiyon filmleri arasına adını yazdırmıştır. Yönetmen koltuğunda Alper Çağlar’ın oturduğu filmin IMDb puanı 8.9’dur.

Konusu

Sınır ötesi operasyonla görevlendirilmiş 7 kişilik ekibin öyküsü anlatılıyor. Ölümle dans eden kahramanların anlatıldığı bu filmde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de desteğiyle gerçek silah, helikopter gibi ekipmanlar kullanılmıştır. Ayrıca filmin bazı sahnelerinde gerçek askerlere de yer verilmiştir.

Oyuncuları

Çağlar Ertuğrul (Üsteğmen Oğuz Çağlar), Ufuk Bayraktar (Uzman Çavuş Bekir Özbey), Murat Serezli (Kurmay Yarbay Veysel Gökmusa), Ahu Türkpençe (Gazeteci Ceyda Balaban), Atılgan Gümüş (Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Şahin), Murat Arkın (Astsubay Kıdemli Üstçavuş Arif Sayar), Armağan Oğuz (Çavuş Baybars Yücel), Bedii Akın (Boran)

Matrix

Wachowski kardeşlerin sınırlı bütçeleriyle yaptıkları bu film, yapım yılı 1999’dan beri tüm en iyi film listelerinin arasındadır. Yönetmen koltuğunda Lana ve Lilly Wachowski kardeşlerin oturduğu filmin IMDb puanı 8.7’dir.

Konusu

Bir bilgisayar yazılımcısı olan Thomas, aynı zamanda Neo takma ismiyle bilinen çok becerikli bir hackerdir. Ancak kendisi takip edilmektedir. Thomas, Neo ismiyle internet üzerinden yasa dışı ürünler satarak para da kazanmaktadır fakat artık hayatının rutininden sıkılmış ve yeni heyecanlar istemektedir kendisinin bir rüyada mı yoksa gerçekte mi yaşadığını sorgulamaktadır. Gerçeğin peşine düşen Thomas’ yeni maceralar bekliyor.

Oyuncuları

Keanu Reeves (Thomas/Neo), Laurence Fishburne (Morpheus), Carrie-Anne Moss (Trinity), Hugo Weaving (Agent Smith), Joe Pantoliano (Cypher)

Joker

Aksiyonla birlikte dram temasına da yer verilen bu filmi Todd Phillips yönetiyor ve filmin IMDb puanı 8.6.

Konusu

Joker filmi, Arthur Fleck adlı ruhsal problemleri olan başarısını hiçbir zaman kanıtlayamamış bir komedyenin hikâyesini anlatıyor. Arthur’un hayatı boyunca yaşadığı düş kırıklıkları, onu suç dünyasının bir parçası yapmaya yetiyor. Aşırı şiddet sahneleri ise filmin eleştirisine malzeme edilmiştir.

Oyuncuları

Joaquin Phoenix (Joker), Robert De Niro (Murray Franklin), Zazie Beetz (Sophie Dumond)

Sevginin Gücü (Leon)

Aksiyonla beraber dramaya da yer verilen filmin yönetmeni aynı zamanda senaristi de olan Luc Besson’dur. Vizyon tarihi 1995 olan filmin IMDb puanı ise 8.5.

Konusu

Film, masum bir kızla katil bir adamın birbirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeylerinin olmadığını anlatıyor. Mathilda, 12 yaşında babası uyuşturucu satıcısı ve üvey annesi ile birlikte yaşıyor. Üvey annesi ile arası çok kötü olan kız, bir gün eve geldiğinde tüm ailesinin katledilmiş olduğunu görür ve kaçmak için bir katilin evine sığınır ve olaylar bu şekilde gelişir.

Oyuncuları

Danny Aiello (Leon), Natalie Portman (Mathilda), Peter Appel (Malky), Gard Oldman (Stansfield)

Terminatör 2

Ünlü yönetmen James Cameron tarafından çekilen filmde ve efsaneler filmler arasına adını yazdıran Terminatör serisinin ikinci filmidir. IMDb puanı 8.5’tur.

Konusu

Terminatör 2 Mahşer Günü, 2009 yılında geçmektedir. Sarah Connor’ı öldürme görevinde başarısızlığa uğrayan Synet robotları, T-1000 adında yeni bir robot üretirler. Bu yeni ‘’Terminatör’’ geçmişe dönerek insan direnişinin gelecekteki lideri olacak Sarah’ın oğlu John Connar’ı öldürmeye programlanır ve olaylar ilerler.

Oyuncuları

Arnold Schwarzenger (Terminatör), Edward Furlong (John Connor), Linda Hamilton (Sarah Connor), Robert Patrick (T-1000).

İndiana Kutsal Hazine Avcıları

Yönetmen koltuğunda Steven Spielberg’in oturduğu film, efsanevi Indiana Jones serisinin ilk filmidir. 1981 yapımı filmin IMDb puanı 8.4’tür. 1999 yılında Kongre Kütüphanesi tarafından tarihi ve kültürel, estetik olarak önemli filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi’nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

Konusu

Ünlü arkeolog Indiana Jones’in, Ünlü 10 Emir’i barındırdığı ve aynı zamanda kutsal güçleri olduğuna inanılır. Hitler’in ajanları da bu güçlü Ark’ın peşindedirler. Indiana Jones, Marion’la birlikte Nepal’den Kahire’ye kadar onlarca tuzak ve tehlikeye dolu maceraya atılır ve bu olaylar anlatılır.

Oyuncuları

Harrison Ford (Indiana Jones), Karen Allen (Marian Ravenwood), Paul Freeman (Belloq).

Büyük Hesaplaşma (Heat)

Michael Mann tarafından yazılan ve yönetilen film en çok izlenen ve beğenilen filmler arasında yerini almıştır. Türkiye de 1996 yılında vizyona giren filmin, IMDb puanı 8.2’dir.

Konusu

Filmin hikâyesi bir zamanlar Chicago’da polis memuru olarak görev yapan Chuck Adamson’un peşinde olduğu bir suçluyu yakalama girişimlerinden alınmıştır. Filmlerde sadece suçluların değil onların peşinde olan polis ekiplerinin de hayatları dramatize edilmiştir.

Oyuncuları

Robert De Niro (Neil McCauley), Al Paçino (Lt. Vincent Hanna), Val Kilmer (Chris Shiherlis), Jon Voight (Nate).

Kanlı Elmas

2006 yılında vizyona giren filmin yönetmeni Edward Zwick’tir. IMDb puanı ise 8’dir.

Konusu

Elmas peşinde koşan onlarca insan ile sırf para için topraklarından olmuş bir halkı anlatır.

Oyuncuları

Leonardo Dicaprio (Danny Archer), Djimon Hounsou (Solomon),

The Gentlemen

2019 filmleri içerisinde eleştirmenlerden hayli iyi geri dönüşler alan bir yapımdır. Yönetmen koltuğunda Guy Ritchie oturur.

Konusu

Suç imparatorluğu liderinin Londra’da yürüttüğü işleri devrederek Amerika’ya yerleşmek istemesi ile hikâye başlıyor. Kurduğu suç imparatorluğunu bırakmak isteyen Mickey Pearson kendisini türlü entrikaların içinde bulur. Acaba Pearson plânını yaptığı işlerin içinden sıyrılabilecek mi?

Oyuncuları

Matthew McConaughey, Hugh Grant, Charlie Hunnam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.