1. HABERLER

  2. OYUN

  3. En çok indirilen bilgisayar oyunları ve Hikayeleri - En iyi bilgisayar oyunları
En çok indirilen bilgisayar oyunları ve Hikayeleri - En iyi bilgisayar oyunları

En çok indirilen bilgisayar oyunları ve Hikayeleri - En iyi bilgisayar oyunları

Bilgisayar, mobil cihazlara nazaran oyun oynamak için daha elverişlidir. En çok indirilen bilgisayar oyunları ve hikayeleri, bu içeriğimizde sizlerle buluşuyor! sizin için uygun olduğunu düşündüğünüz oyunu indirebilir ve hikayesinde kaybolabilirsiniz.

A+A-

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt, ait olduğu “The Witcher” serisinin diğer oyunlarına benzer şekilde Geralt of Rivia'nın yarım kalan hikayesi üzerinden ilerlemekte. The Witcher 2’nin son bölümünde yaşanan olayların üzerinden altı ay geçmiştir ve Geralt’ın hafızası yavaş yavaş tekrar yerine gelir. Hafızasını toparlayan Geralt, sevidiği kadın olan Yennafer’i aramaya koyulur.. Ardından Ciri'yi geri geri döndürmek amacıyla Emhyr var Emreis'den hayatının en büyük kontratını alır ancak bu hiç kolay olmayacaktır zira Ciri'nin peşinde, Wild Hunt vardır.

 

Red Dead Redeption 2

Red Dead Redemption 2, 19. yüzyılın sonlarında geçiyor ve Van der Linde çetesine dayanıyor. İlk oyundan 12 yıl önce olarak belirlenen oyunun çıkış noktası, ilk oyunda da yer alan Van der Linde çetesinin Blackwater kasabasında yaptığı başarısız soygun girişimi. Köşeyi dönmeyi beklerken işler karışıyor ve çete hem kanun adamları hem de ödül avcıları tarafından avlanıyor. Dutch'ın sağ kolu Arthur Morgan ile vahşi batının zorluklarına karşı savaşacak, çetenin güvenliğini sağlayacak ve peşinizden gelenlerden kurtulacaksınız.

Fragmanları izlediyseniz, Arthur'un Hollanda liderliğinden rahatsız olacağını biliyorsunuz. 23 kişilik çetede artan bir huzursuzluk var. Ancak bu, daha iddialı bir masalın başlangıcıdır. Oyunun derinliklerinde sadakat ya da ihanet, aşk ya da aile, doğru ya da yanlış arasındaki gri alan temalarını göreceksiniz. Verdiğiniz kararlar, hikaye ve karakterler hakkındaki anlayışınızı gerçekten şekillendirecek ve ilginç bir destan yaratacaksınız.

 

Hunt:Showdown

CryEngine 3'ün temellerine dayanan Hunt: Showdown, bize diğer Battle Royale oyunlarından farklı bir atmosfer sunuyor. Daha yavaş ve istikrarlı mekaniği kontrolümüz altına alan Crytek, sıkıştırma kalıplı bir Battle Royale oyunu yerine diğer oyunlardan satın alıp gönderdiğiniz Hunt: Showdown öğelerini besledi. Öncelikle oyunun şu anda deneme sürümü olduğunu ve çok fazla hata ve teknik sorunla karşılaştığımızı söyleyelim. Çeşitli grafik aksaklıklarının yanı sıra, ekran kartınız oyunu tam olarak programlamak için yeterli olabilir.

Playerunknown's Battlegrounds ve Fortnite'ın aksine, oyunda belirli bir karaktere sahip değiliz. Avcı oyun esnasında ölürse yeni oyuna farklı bir avcı ile başlıyorsunuz. Oyuna girerken bir avcı kiralamanız gerekiyor. Oyun parası ile kiralanan bu avcılar, kullandıkları silahlara ve tercih ettikleri ekipmana göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle oyun farklı mekanikler kullanırken, tekrar oynanabilirlik seviyesi de artmaktadır. Ayrıca maçlardan kazandığımız oyun içi paralar ile avcılarınızı donatabilir veya kazandığınız puanlar ile karakterleri fiziksel özelliklerini geliştirebilirsiniz. Böylece Hunt: Showdown'da küçük bir karakter gelişimi olduğunu söyleyebiliriz.

 

Metro Exodus

Metro Exodus, önceki oyun Metro: Last Light'tan hemen sonrasıdır. Moskova'nın nükleer savaştan sonra harap olan karanlık metro tünellerinde yaşamaktan bıkan Artyom, dışarıda başkalarının da olabileceği umuduyla keşiflere başlıyor. Bu keşiflerden birinde Anna'yı yanlarında götürür ve eve dönmek üzereyken hareket eden bir tren görürler. Bu mucizenin peşine düştüklerinde, kendilerine bir sırrın ortaya çıktığı ve zorlu maceranın başladığı söylenir.

Nükleer savaş, oyunun dünyasını hem doğa hem de canlılar için son derece kasvetli ve tehlikeli hale getiriyor. Bu yok olmuş dünyada seyahat ederken farklı oluşumlarla (hizipler) ve mutasyona uğramış yaratıklarla (mutantlar) karşı karşıya gelmek kaçınılmaz. Haritanın farklı bölgelerine hakim olan Fire Tapers ve Children of the Forest gibi gruplar ile Lurker ve Nosalis gibi canlılar dışında kar ve kum fırtınaları da bu dünyada hayatta kalmayı çok zorlaştırıyor. FPS türü bir oyun olduğu için silah kullanımı Metro Exodus'un öncelikli konularından biri ve bu nedenle oyunda ilerlerken mühimmat toplamak gerekiyor. Oyunda el bombaları, fırlatılabilir bıçaklar, maske filtreleri ve sağlık paketleri gibi eşyalar da bulunuyor. Topladığımız kaynaklarla hem cephaneyi hem de tüm bu eşyaları tezgahlarda üretebiliyoruz.

Maske, zırh gibi öğeleri, bazı görevler tamamlandıktan sonra geliştirebiliyoruz. Oyundaki ilginç detaylardan biri de oyunun sonunu etkileyen moral sistemidir. Artyom'u kontrol edeceğimiz doğru kararlar, oyunun en iyi şekilde bitmesine yol açar. Bizden iyilik yapmamız isteniyor, insanlarla gereksiz yere yakınlaşmamak, teslim olan düşmanları vurmamak, sinsice yaklaştığımız düşmanları öldürmek yerine öldürmemek gibi eylemler, oyunu mutlu sona götüren az sayıda insanı hedefliyor.

 

Resident Evil 2 Remake

RE2'nin tam 21 yıl önce yenilenmiş bir sürümüdür. Leon S. Kennedy ve Claire Redfield adlı karakterlerin hikayesine tanıklık eden oyunda adı geçen karakterlerin hikayesine bir göz atmalısınız. İlk oyunun hikayesinden 2 ay sonra gerçekleşen olaylar, giderek küresel boyutlara ulaşan zombi salgınını anlatıyor. Kısacası Umbrella deneylerinin araştırılması ve tabii ki halkın sonsuz hırsları sonucunda çıkan bu kriz Raccoon City sokaklarına da sıçradı.

Resident Evil serisine aşina olanların gayet iyi tanıdığı karakterler Leon ve Claire olsalar da aslında hikayeye bu oyunla giriyorlar. Öyle ki Claire'i oyunda kardeşi Chris Redfield'ı görmeye gelen genç bir kız olarak ve Leon S. Kennedy'yi Raccoon City'de göreve başlamak için yola çıkan bir çaylak olarak görüyoruz. Hatta Leon, içine düştüğü bu karmaşayı  "İşteki ilk günümü böyle hayal etmemiştim" diyerek anlatıyor. Oyunun başında farklı açılardan kesişen ikilinin bu nefes kesen macerasına tanık oluyoruz. Evil 2 bir remake oyunu ama yapım ekibi çok güzel detaylar katmayı başarmış.

Hem oyunun başlangıç ​​sahneleri hem de ezbere bildiğimiz bazı sahneler detaylarla doludur. Bu durum, oyuna aynı zamanda nostaljik bakarken yenilikleri benimsememizi sağlıyor. Üstelik bu yenilikler sadece örgüde değil, oyunda da. Oyunun başında yaptığımız karakter seçimlerinde de bu benzerlik var. Yani oyuna, orijinal oyundaki gibi iki karakterden biriyle başlıyorsunuz. Bu ilk başlangıcı Leon A ve Claire A olarak ele alalım.

Oyunu bu 2 karakterden biriyle bitirmek için bir B karakterini ve bir diğerini açıyorsunuz. Yani Leon ile bir senaryoyu bitirirseniz Claire karakterinin B senaryosu açılıyor. Aynı şekilde, bir Claire evosunu bitirirseniz Leon B'nin altıncı yılına ulaşırsınız. Bu şekilde olayı diğer karakterin gözünden farklı bir şekilde ele alıyorsunuz.

 

Doom:Eternal

Doom Eternal, sadece Doom'a değil dizinin genel hikayesine de bağlı bir yapım. Yani oyuna başlar başlamaz cehennem rahiplerini kovalıyorsunuz. Ana hikayeyi, oyundaki bu kaosu bilmek için hikayeye biraz aşina olmanız gerekiyor. Elbette daha önce Doom oynamamış olsanız bile bu hikaye yapısından sıkılmıyorsunuz. Oyuna başlar başlamaz bir hedefinizin olduğunu ve o hedef doğrultusunda zemini yapacağınızı anlıyorsunuz. Doom Slayer kaskını kafasına taktığı gibi oyunun ilk dakikasından itibaren kendinizi savaşa hazır hissediyorsunuz.

Prodüksiyon ekibi sizi yeni başlayan biri olarak görmüyor ve oyuna başladığınız anda kendinizi büyük bir aksiyonun içinde buluyorsunuz. Bunun en büyük sebebi ise oyunun hikayedeki gibi sizi yeni başlayan biri olarak görmemesidir. Yani oyuna başlar başlamaz karşınızda bir komutan ya da yapay zeka bulmuyorsunuz.

Atlamak için buna basın, ateş etmek için buna basın gibi talimatlar yok. Elinize bir silah veriliyor ve tüm bu ana dinamikleri oyunda öğrenmeye başlıyorsunuz. Bu tür talimatlar yerine düşmanlara veya karşılaştığınız durumlara kısa bir bilgi ekranı yerleştiriliyor. Bu ekranda düşmanları yenmek için ipuçları var. Çünkü her düşmanı, özellikle sizi zorlayacak olanları öldürmek için bazı hilelere dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde bu mücadele için ne canın ne de cephanenin yeterli olmadığını anlamaya başlıyorsunuz.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.