1. HABERLER

  2. SSK

  3. Emekliye ve memura enflasyon farkı var mı? İşte detaylar
Emekliye ve memura enflasyon farkı var mı? İşte detaylar

Emekliye ve memura enflasyon farkı var mı? İşte detaylar

Emekliye ve memura enflasyon farkı gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bu bağlamda milyonlarca emekli ve memur son gelişmeleri yakından takip ediyor. 2020 yılının ilk zamlı maaşını ve promosyonun alan emekliler ve memurlar diğer yandan Temmuz ayında yapılacak olan zammı da merakla bekliyor.

A+A-

Milyonlarca emekli ve memur Ocak ayında zamlı maaşını aldı. Memurlara ve memur emeklilerine Temmuz ayında yüzde 4 oranında zam var. Bunun yanında ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark da yansıyacak. Yapılacak olan zam ve enflasyon farkından sonra memur ve emekliye ne kadar zam gelecek?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammını bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon gösterirken, memurların ve memur emeklilerinin artışı ise belli. Hakem kurulu kararı doğrultusunda, memurlara ve emeklilerine yüzde 4 zam ve bu yılın ilk yarısındaki TÜFE yüzde 4'ü aşarsa enflasyon farkı yansıtılacak.

NASIL DEĞİŞECEK?

Yüzde 4'lük artışa göre aile yardımı hariç en düşük memur maaşı 3 bin 517 liradan 3 bin 658 liraya yükselecek. Eş yardımı 332 liradan 345,28 liraya, çocuk yardımı da 0-6 yaş arası için 73,04 liradan 75,96, üstü için 36,52 liradan 37,98 liraya çıkacak.. Eşi çalışmayan, 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan memur aylık 478,08 lira alırken, bu tutar 497,20 liraya yükselecek. En düşük memur emeklisi aylığı ise 2 bin 661 liradan yüzde 4 zam ile 2 bin 767 liraya ulaşacak..

Eğer enflasyon farkı çıkarsa bu tutarlar daha da yükselecek..

qas.jpgaww-003.jpg

ENFLASYON FARKI HESABI NASIL YAPILIR?

a) Enflasyon Farkı= Maaş/Ücretlerdeki Artış Oranı-Enflasyon Oranı sonucunda (-) negatif,

b) Enflasyon Farkı= Enflasyon Oranı-Maaş/Ücretlerdeki Artış Oranı sonucunda (+) çıkması pozitif sayı olması halinde, maaş vb. ücretlere "enflasyon farkı" şeklinde ilave bir artış yapılması yapılmaktadır.

EMEKLİYE EK ÖDEME

Emeklilerin gelirleri geçtiğimiz ay arttı. Hem maaşlar hem de maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında verilen ek ödemelerin tutarı yükseldi. Emekli doktorlar üçüncü bir zammı da ilave ödemelerinde aldı.

Emekli Sandığı kapsamındaki doktorlar için 1 yıl önce başlatılan ilave ödeme uygulamasında, tutarlar yükseldi. Uzman olanların ilave ödemesi bin 898 liraya, uzman olmayanlarınki de 2 bin 498 liraya yükseldi.

Temmuz'da diğer memur emeklileri gibi yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa enflasyon farkı alacak, buna bağlı olarak ek ödemeleri de artacak emekli doktorların ilave ödemesi de yükselecek.

Yüzde 4'lük artışa göre aylık ek ödeme uzmanlarda 2 bin 582 liraya, uzman olmayanlarda bin 974 liraya çıkacak..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler