1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliye ulaşım, aile yardımı ve indirimli tatil imkanı
Emekliye ulaşım, aile yardımı ve indirimli tatil imkanı

Emekliye ulaşım, aile yardımı ve indirimli tatil imkanı

milyonlarca emeklinin gözü aile yardımı, intibak, ücretsiz ulaşım ve indirimli tatil gibi konulara odaklanmış durumda. SSK, SGK, Bağ-Kur emeklisine aile yardımı, intibak, ücretsiz ulaşım, indirimli tatil imkanı sağlanacak mı?

A+A-

İntibak yasası bir çok insanın merak ettiği bir konu ve intibak yasası ile alakalı çok sayıda araştırma var. Özellikle emekliler çıkması beklenen intibak yasası ile alakalı büyük beklentiler içerisine girdi bile, bu nedenle de intibak yasası bekleniyor.

Özellikle intibak yasasında asgari ücret ile çalışanlara vergi indirimi ve emeklilere bir takım avantajların olması bekleniyor. Emekli olan vatandaşa indirimli ulaşım ve aile desteklerinin de verilmesi bekleniyor. Emeklilerin yarısından fazlası asgari ücretin altında maaş alıyor ve geçinmekte zorluk yaşıyor.

Emeklilere Zam Geliyor

Eğer intibak yasası beklendiği gibi geçerse emeklilere zam da gelecek. 5 milyondan fazla emekli var ve bu emekliler çok az maaş alıyor. Emeklilere 50 ila 450 lira arasında bir zam da kapıda bekliyor. 2 milyondan fazla emekli sınırın altında maaş alıyor.

Ülkemizde ne yazık ki 1.250 lira emekli maaşı alanlar var. İntibak yasası ile birlikte bu sorununda ortadan kalkması bekleniyor. Eğer yasa meclisten geçerse emekli maaşlarında ufak da olsa bir iyileştirme olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.