1. HABERLER

  2. SSK

  3. Emekliye süper paket! 361 TL ek ödeme, 355 TL intibak ve 118 TL ikramiye! SGK, Bağkur emeklilerine müjde..
Emekliye süper paket! 361 TL ek ödeme, 355 TL intibak ve 118 TL ikramiye! SGK, Bağkur emeklilerine müjde..

Emekliye süper paket! 361 TL ek ödeme, 355 TL intibak ve 118 TL ikramiye! SGK, Bağkur emeklilerine müjde..

Tüm emekli vatandaşlara 3’lü süper paket ödemesi; İkramiye, intibak ve ek ödeme! İkramiye ve intibak zammından sonra SSK ve Bağ-kur emekli maaşları ne kadar olacak? Zamların tarihi ne zaman? Bu ve benzeri sorularınızın ayrıntılı yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

A+A-

Emekli vatandaşlara 3’lü süper paket fırsatı sunuluyor. Bu paket dâhilinde 1118 TL ikramiye, 355 TL intibak ve 361 TL ek ödeme yapılması bekleniyor. Zamlardan sonra ve paket ödemesinden sonra emekli maaşlarının ne kadar olacağı ise en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. İkramiye ve intibak zammından sonra SSK ve Bağ-kur emekli maaşları ne kadar olacak? Zamların tarihi ne zaman? Bu ve benzeri sorularınızın ayrıntılı yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Temmuz ayında zamlı maaş alınacak!

Emekli vatandaşlar her yıl Ocak ayı ve Temmuz ayı olmak üzere iki kez zamlı maaş alıyor. 2020 Ocak zammından sonra emekliler için Temmuz zammı vakti geldi. Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği temmuz zammı için ayrıntılar belli oldu. Aynı zamanda bu yıl ki zammın Kurban Bayramı takvimine denk gelmesi de çifte sevinç kaynağı oldu. Çünkü emekli vatandaşlar hem bayram ikramiyesi hem de zam alacak. Bayram ikramiyelerinde ise emeklilerin artış talep ettiği görülüyor. Buna istinaden Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün de emekliler için sosyal destek paketi talep ettiğini açıkladı. Açıklamasına ise şu şekilde devam etti;

‘’ Pandemi sürecinde aylıkların evde ödenmesi, en düşük emekli maaşının ise 500 TL’ye çıkarılması, Ramazan bayramı için ikramiyelerin erkenden verilmesi ve tüm bunların yanı sıra Vefa Sosyal Destek gurupları tarafından emekliler için yapılan hizmetlerden memnunuz’’ dedi.  Hükümetin bu süreçte emeklileri çok mutlu edecek adımlar attığını ve bu adımların da yenilerinin talep edildiğini kaydetti. Son olarak Ergün yaşlılar için pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini de savundu.

 Maaşlarda ne kadar artış yaşanacak?

İkramiye artışları için 11.84 oranında olan enflasyon hesaplamasına göre ödemeler 1.118 TL olacak. İntibak zammı için ise 2000 yılından önce emekli olan vatandaşlara 50 ile 355 TL arası intibak zammı daha önce yapılmıştı. Bu yıl yine aynı koşullar ile aynı seviyelerde olması bekleniyor. Ek ödeme ise eğer oran değişirse toplam maaşın %8 ile %10’una kadar çıkabilir. Buna göre SSK ve Bağ-kur emekli maaş gelirlerinde 361 TL yükseliş olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
91 Yorum