1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliye müjde! SSK ve BAĞKUR Maaşları Belli Oldu… Ocak Ayından Sonra Yüksel Maaş!
Emekliye müjde! SSK ve BAĞKUR Maaşları Belli Oldu… Ocak Ayından Sonra Yüksel Maaş!

Emekliye müjde! SSK ve BAĞKUR Maaşları Belli Oldu… Ocak Ayından Sonra Yüksel Maaş!

Ocak ayı itibari ile emekli maaşlarına uygulanacak zam miktarı, milyonlarca emekli vatandaş tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor. Herkes tarafından bilinen bir gerçektir ki emekliler, her yıl Ocak ve Temmuz ayında iki kere maaşlarına zam alır. Maaş artışlarındaki en önemli etken olarak da son 6 aylık enflasyon oranları dikkatleri çekiyor.

A+A-

Bu zamana kadar ocak ayında gelecek zam üzerinde etkili olacak üç aylık enflasyon verileri açıklandı. Bunun ardından da emekli maaşları için yapılacak zam oranı ile ilgili düşünceler ve tahminlerde belirmeye başladı. Peki, SSK ve BAĞKUR emeklisi vatandaşlar için Ocak ayında gelecek zam miktarı ne kadar olacak? İşte emekli vatandaşların ocak aylarında maaşlarınagelecek zam miktarı ile ilgili merak edilenler…

Emekli vatandaşların maaşları için her yıl ocak ayında yapılmaya devam eden zam miktarı ile ilgili son dakika gelişmeleri oluşmaya devam ediyor. Milyonlarca emekli vatandaşın maaşları üzerinde her yıl Ocak ve Temmuz ayında olmak üzere iki kere maaşlarına zam verilir. Bunun yanı sıra yıl içerisinde iki dini bayramda da biner TL değerinde bayram ikramiyesi veriliyor. Temmuz ayı itibari ile emeklilerin maaşlarına zam geldi. Bunu ardından da Ocak ayının yaklaşması ile beraber maaşlara gelecek Ocak zammı ile ilgili araştırmalar son hızı ile devam ediyor. Peki, emekli maaşlarına yapılması beklenen zam miktarı ne kadar maaşlarda artışı sağlayacak? İşte emekli maaş zam oranları hakkında merak edilenler…

Emeklilere ocak ayında ne kadar zam gelecek?

Emekli maaşlarına 2021 ocak ayı itibarı ile yapılacak zam miktarı ile ilgili detayları sizler için derledik. Şu ana kadar açıklanan enflasyon verileri sayesinde maaşlara yapılacak zam olacağına dair tahminleri görebilirsiniz…

Zam oranları ne zaman belli olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra kamu dairelerinde yer alan memurlar için de her Ocak ve Temmuz aylarında maaşlarına yılda iki kere olmak üzere zam yapılıyor. Zam oranları belirlenmesi sırasında ise enflasyon rakamları etkili oluyor. Ocak ayında gelecek zam için 2020'nin ikinci 6 aylık kısmında oluşan enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından bunlar ile birlikte yeni zamlar da belli olarak maaşlara yansıtılacak. Yeni zam oranları hakkında Ekim, Kasım ve Aralık enflasyon oranlarının net bir şekilde belirlenmesi ve açıklanması bekleniyor.

Temmuz, Ağustos ve Eylül enflasyon oranları gelen açıklamalara göre şu anlık yüzde 2.44 olarak belirlemesi yapıldı. Bu açıklanan üç aylık verinin ardından Ekim, Kasım ve Aralık enflasyonunun da açıklanması ile beraber bu oran üzerinde artış gözlenecek. Yeni Ekonomi Programı kapsamında yer alan verilere göre yüzde 10.5'lik 2020 yılı enflasyon tahminleri dikkatleri çekiyor. Eğer bu beklentiler gerçek olursa da zam oranı yüzde 4.49'a kadar artış gösterebilecek.

Kimlere ne kadarlık zam gelecek?

Gelen haberlere göre şuan en düşük emekli aylığı esnaf statüsünde yer alanlar için 1886, 2000 yılından daha önce emekli olan SSK statüsünde yer alan vatandaşlar için 2233 lira seviyesinde seyrine devam ediyor. Belirlemesi yapılan son 3 aylık enflasyon oranlarının yüzde 2.44'lük kısmına göre en düşük esnaf maaşı 1932, 2000 yılından daha önce emekli olan SSK statüsünde yer alan vatandaşlar için de 2287 liraya olacak.

Eğer tahminler doğru çıkarda beklenen enflasyon oranı 4.49 olursa zam oranı da bu kadar olacak. Ardından gelen zam oranı ile beraber yüzde 4.49 çıkarsa da esnaflarda en düşük aylık esnafta 1971, SSK statüsünde yer alanlar için de 2333 liraya artış gösterecek.

Memurlara beklenen fark ödenecek

Memur ve memur emeklileri için Ocak ayı içerisindeki hakem kurulu kararı ile beraber beklenen yüzde 3 zam görülüyor. Yeni Ekonomi Programı verilerine göre TÜFE tahmin oranları ile beraber enflasyon farkı ile de bu oran üzerinde artış gözlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.