1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliye Çifte Bayram Müjdesi: SSK ve Bağ-Kur'dan 2'li Ödeme IBAN'a Yatacak!
Emekliye Çifte Bayram Müjdesi: SSK ve Bağ-Kur'dan 2'li Ödeme IBAN'a Yatacak!

Emekliye Çifte Bayram Müjdesi: SSK ve Bağ-Kur'dan 2'li Ödeme IBAN'a Yatacak!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Kurban Bayramı öncesi çifte sürpriz! Hem devletten hem de bankalardan yapılacak olan ek ödemelerle emekliler bayram öncesinde rahat bir nefes alacaklar. İşte detaylar:

A+A-

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Kurban Bayramı öncesi çifte sürpriz! Hem devletten hem de bankalardan yapılacak olan ek ödemelerle emekliler bayram öncesinde rahat bir nefes alacaklar. İşte detaylar:

Emeklilere Kurban Bayramı Üstü Sürpriz Haber Geldi

Kurban Bayramı'na yaklaşırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için alınacak önlemler oldukça önemli hale geldi. Özellikle 10.000 TL'nin altında maaş alan emekliler, geçim sıkıntısıyla mücadele ederken, devletin sağlayacağı her türlü destek önem arz ediyor. Emeklilere yönelik yeni ödemeler bayram öncesinde yapılacak. Az önce duyurulan açıklamaya göre, emekli maaşı alanlar hem devletten ödeme alacaklar hem de bankalardan. IBAN üzerinden yapılacak olan ek ödemelerle ilgili detayları sizler için derledik.

Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihleri

SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklileri için her dini bayram öncesinde devlet tarafından bayram ikramiyesi ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılının başında emekli maaş zamlarını açıklarken bayram ikramiyesi zammını da duyurdu. Bu yıl, emekli bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesi 3000 TL ve Kurban Bayramı öncesi 3000 TL olmak üzere toplamda 6.000 TL olarak ödenecek.

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihlerini merakla bekliyordu. Gelen son dakika haberine göre, bayram ikramiyesi ödemeleri 10 Haziran'a kadar tamamlanacak. Önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK tarafından bu ödeme tarihlerinin detaylı olarak açıklanması bekleniyor.

Emekli Maaşı Haziran Ayı Ödemeleri Öne Alınabilir

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran bir diğer iddia daha gündemde. Haziran ayında emekli maaşı ödemeleri tam bayrama denk geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 17-28 Haziran tarihleri arasında maaşlarını alacaklar. Ancak, bayrama denk gelen ödemelerin öne çekilmesi gündemde. Özellikle, 17-18 Haziran'da maaş alacak emeklilerin daha erken ödeme alabilecekleri tahmin ediliyor. Ancak, şu anda bu konuda hükümetten net bir açıklama yapılmadı.

Emekliler İçin 15.000 TL'lik Koşulsuz Şartsız Ek Ödeme

Kurban Bayramı öncesi bankalardan da emeklilere yönelik sürpriz bir haber var. Bankalar, emeklilere koşulsuz şartsız ek ödeme yapmaya hazırlanıyorlar. Bu ek ödeme miktarı 15.000 TL'ye kadar ulaşabilir. Emekli maaş promosyonlarını güncelleyen bankalar, yaklaşan Temmuz zammı öncesinde de bir güncelleme daha yapabilirler. O sebeple, emekliler bankaların güncel promosyon miktarlarını takip ederek bayram öncesi koşulsuz şartsız ve karşılıksız ödemelerini alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.