1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliye bomba haber geldi! Büyük müjde 2225 TL zam onayı çıktı! 1 Ağustos'ta gerçekleşiyor...
Emekliye bomba haber geldi! Büyük müjde 2225 TL zam onayı çıktı! 1 Ağustos'ta gerçekleşiyor...

Emekliye bomba haber geldi! Büyük müjde 2225 TL zam onayı çıktı! 1 Ağustos'ta gerçekleşiyor...

Emeklilere sevindirici müjde saat 19.30’da açıklandı. Ek zam için tarih belli oldu. 1 Ağustos’ta emekliye tam 2225 TL ek zam gelecek. Emekliye bomba müjde! 2225 TL zam onayı çıktı, 1 Ağustos'ta geliyor - Emekliye yeni sevindirici müjde geldi. Akşam saatlerinde haber verildi. Torba yasa ile birlikte emeklilere 2225 TL'lik ek zam geliyor.

A+A-

Emeklilere sevindirici müjde saat 19.30’da açıklandı. Ek zam için tarih belli oldu. 1 Ağustos’ta emekliye tam 2225 TL ek zam gelecek.

Emekliye bomba müjde! 2225 TL zam onayı çıktı, 1 Ağustos'ta geliyor - Emekliye yeni sevindirici müjde geldi. Akşam saatlerinde haber verildi. Torba yasa ile birlikte emeklilere 2225 TL'lik ek zam geliyor. %25 emekli zammı nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan milyonlarca emekli bu kararla birlikte sevinçten havalara uçacak.

Emekli maaşlarına yapılacak ek zam için tarih de belli. 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren emekli maaşları bir kez daha değişiyor. Az önce açıklama geldi maaş tablosu yeniden hesaplandı. İşte emekliye ekran müjdesinin detayları…

Emekli maaş zammı oranları bir kez daha değişiyor. Geçtiğimiz günlerde %25'lik Temmuz zammı alan emekliler bu haberle sevinçten havalara uçacak. Çünkü emekli maaşlarına ek zam gelecek. Az önce yapılan açıklamaya göre emeklilere 2025 TL'lik artış daha yolda. Torba yasa ile birlikte TBMM'ye sunulacağı kesinleşen yeni zam oranları netleşti. Uzmanlardan da emekli maaş zammı sonrası yeni maaş tablosu hesaplamaları geldi. Milyonlarca emeklinin maaşı bu zamla birlikte daha da yükselecek. Emekliye ek zam 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

YÜZDE 25 EMEKLİ ZAMMI YETMEMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın enflasyon rakamlarını açıklaması sonrasında emekli maaş zammı da merak konusu olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre emekliye yapılacak zam 5 puanlık refah Payı dahil olmak üzere %25 olarak belirlenmişti. Ayrıca en düşük emekli maaşına zam yapılmayacağı da gelen bilgiler arasında yer almıştı.

16 milyona yakın emekli vatandaş verilen %25'lik zam oranına tepki gösterdi. Enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında yapılan artışın yeterli olmadığını belirten emekliler, Memurlara verildiği gibi kendileri içinde seyyanen zam talebinde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de hükümete seyyanen zam çağrısı yaptı. Fakat tüm çağrılara rağmen TBMM genel kurulunda yapılan oylamada emekli maaş zammı olduğu gibi kabul edildi.

3600 EK GÖSTERGE ZAMMI GELİYOR

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine olmasa da memur emeklisine yeni bir zam müjdesi daha var. 2. torba yasa ile TBMM'ye gelmesi beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesinden memur ve memur emeklisine ek zam çıkacak. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge kapsamının genişleyeceğini duyurmuştu.

TBMM'nin yeniden göreve başlaması ile birlikte gündeme Gelecek olan torba yasa teklifinde 3600 ek gösterge düzenlemesi de yer alacak. Böylece memur ve memur emeklisi maaşlarında önemli bir artış olacak. Göstergelerin 3600'e çıkarılması ile birlikte memur ve memur emeklisi maaşlarına eklenecek olan ek zam rakamının 2225 TL olduğu öğrenildi. 1 Ekim tarihinden itibaren TBMM'nin göreve başlaması ile birlikte ek gösterge oylanacak ve kabul edilmesi durumunda da memur ve memur emeklisi maaşlarında artış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.