1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliye Bayram Müjdesi! En düşük 2 bin 233 TL Ödeme Yapılacak!
Emekliye Bayram Müjdesi! En düşük 2 bin 233 TL Ödeme Yapılacak!

Emekliye Bayram Müjdesi! En düşük 2 bin 233 TL Ödeme Yapılacak!

SSK'lılar tahsis numaralarının son rakamına göre 17-27 Temmuz, Bağ-Kur'lular 24-28 Temmuz tarihleri arasında yeni maaşlarını hesabında görecek. Peki Kurban Bayramında ne zaman olacak? Vatandaşlar verilen miktarın artması için büyük bir sabırsızlık ile bekliyordu peki son durum ne olacak?

A+A-

2020 yılı Kurban Bayramına sayılı gün kala en çok merak edilen durumlardan bir tanesi de emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Ne zaman yatacak olduğu ise merak edilen durumlardan bir tanesi. Yılda iki kere Ramazan ve Kurban Bayramlarında yatırılan 1000 TL ikramiye Ramazan'da oldukça erkenden verilmişti. Peki Kurban Bayramında ne zaman olacak? Vatandaşlar verilen miktarın artması için büyük bir sabırsızlık ile bekliyordu peki son durum ne olacak?

Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Emekliler için kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman yatırılacak hala net bir tarih belli olmadı. Maaşlar ile beraber bu ay ikramiyelerin de yatacak olması bekleniyor. Ramazan bayramı sırasında Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi doğrultusunda ödeme erkene alınmış ve nisan ayı içerisinde verilmişti. 

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

En düşük emekli aylığı 2000 öncesi SSK emeklilerinde 2 bin 112 liradan 2 bin 233 liraya, en düşük esnaf BAĞ-KUR aylığı bin 539 liradan bin 627 liraya, en düşük tarım BAĞ-KUR'lu aylığı da bin 451 liradan bin 534 liraya yükselecek. SSK'dan 2000 sonrasında emekli olanların aylıkları bin 263 liradan bin 335 liraya çıkacak.

İkramiyede Zam Olacak Mı?

Bayramlarda emekliler için yatırılan biner liralık ikramiyenin bu bayramda artış yapması hala sabırsızlık ile bekleniyor. İkramiye artışları eğer olur da enflasyon ile indekslenerek hareket edilir ise 118.40 liralık bir artış olması bekleniyor. Tekrar bir artış için değerlendirme de eklenir ise bu durum yüzde 22.58 oranında artmasına yardımcı olacak.

Artışın ardından dul ve yetim ödemeleri de değişiklik gösterecek. Ölüm adına yer alan aylık alan kişiler yüzde elli olanlar için kişi başı 500 yerine 559.20 alması ya da 612.90 alması bekleniyor. Yüzde yirmi beş  oran ile yararlanan isimlerde de 29.60 liralık bir zam olması beklenirken bu durum 56.45e de çıkması beklenir.

Bayram İkramiyesi Kimlere Ödenir?

Emekliler için ödenecek bayram ikramiyelerinden yararlanma hakkı olan kişilerin listesi;

  • SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
  • Şehit yakınları ve gaziler
  • Ölüm aylığı alanlar
  • Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
  • Geçici köy korucuları
  • Şeref aylığı alanlar
  • Şampiyon sporcular,
  • Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri
  • Terör durumlarından zarar görmeleri nedeni ile aylık alan kişilerin hayatını kayıp etmesi ya da hak sahipleri bu anlarda bayram ikramiyesi alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum