1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliye 4'lü müjde! Ek ödeme yapılıyor
Emekliye 4'lü müjde! Ek ödeme yapılıyor

Emekliye 4'lü müjde! Ek ödeme yapılıyor

İkramiye ve promosyon için gün sayan emekliler, yeni müjdeler beklerken; TÜED 4 ayrı konuda taleplerini açıkladı. Kabul edilirse emeklilere yeni kazanç gelecek.

A+A-

Bu yıl zamların yanı sıra promosyon ve ikramiyeler ile kazancı artacak olan emeklilerin gündeminde yeni düzenlemeler de var. İntibak, promosyon, ikramiye ve ek ödemeyle ilgili, gelirleri artıracak 4 talep öne çıkıyor.

NASIL ETKİLER?

Promosyon talebi hayata geçerse, maaşa göre 300, 375, 450 lira olan taban tutarlar yükselecek. Emekliler güncellenen tutar üzerinden promosyonunu alabilecek. Bu tutarın 600 liraya çıkarılması bekleniyor.Bayram ikramiyelerinin enflasyona endekslenmesi halinde ise her yıl ödenecek tutar artacak. Halen bin lira olan tutar bu yıl, 2019 enflasyonu olan yüzde 11.84 oranı yansıtılarak, bin 118 lira 40 kuruşa çıkacak.

Ek ödeme talebi hayata geçerse de bu ödeme en az ikiye katlanacak. Halen maaşı bin 369 lira 96 kuruşun altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 ek ödeme veriliyor.Eğer talep hayata geçerse, tüm emeklilere her ay net maaşlarının yüzde 10’u kadar ek ödeme verilmesi söz konusu olacak. İntibak talebi ise yaklaşık 5 milyon emeklinin maaşını değiştirecek.

Öte yandan emeklinin banka promosyonlarının artırılması, bayram ikramiyelerinin enflasyona endekslenmesi, yüzde 4-5 seviyelerinde olan ek ödemelerin yüzde 10’a yükseltilmesi, intibak yasasının çıkarılması gibi taleplerin çözüme kavuşturulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.