1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliye 375 TL Ek Ödeme Müjdesi!
Emekliye 375 TL Ek Ödeme Müjdesi!

Emekliye 375 TL Ek Ödeme Müjdesi!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)'in 'ek ödeme AGİ ile eşitlensin' teklifine göre ek ödeme miktarı yenilenirse yeni oranlar ne olacak? İşte emekliye ek ödemeyle ilgili tüm detaylar...

A+A-

2020 yılına kazançlı giren emekliler, ek ödeme tutarının yükselmesini talep ediyor. Maaşların yüzde 4 - 5'i oranındaki ek ödemenin artması gündemde. Peki talep gerçekleşirse ek ödeme tutarları ne olacak?

Emekliler, her ay maaşlarının yüzde 4'ü, yüzde 5'i oranında ek ödeme alıyor. Ek ödemenin oranı, maaşı bin 369 lira 96 kuruşun altında olanlarda yüzde 5, üstünde olanlarda yüzde 4 olarak uygulanıyor.

Emekliye maaşa göre en az 59,94, en çok 241,15 lira ek ödeme veriliyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ise bu tutarların yükselmesini istiyor.

TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, "Çalışanlar ile emeklilerin asgari geçim indirimi (AGİ) ile ek ödeme tutarları eşitlensin" dedi.

En az 220 lira AGİ uygulandığını belirten Kurnaz, "Emeklilere yapılan ek ödeme tutarları, çalışanlara yapılan ödemeler ile paralel bir uygulamaya dönüştürülsün" ifadesini kullandı.

Talep hayata geçirilirse, emeklilerin ek ödeme tutarları AGİ ile eşitlenecek. Emekliler her ay en az 220,73 lira, en çok 375 lira ek ödeme alacak..

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum