1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliye 355 TL Müjdesi… İntibak Yasası Meclise Taşındı! Görüşmeler sürüyor, yetkililerden açıklama geldi… İntibak Yasasında Son Durum..!
Emekliye 355 TL Müjdesi… İntibak Yasası Meclise Taşındı! Görüşmeler sürüyor, yetkililerden açıklama geldi… İntibak Yasasında Son Durum..!

Emekliye 355 TL Müjdesi… İntibak Yasası Meclise Taşındı! Görüşmeler sürüyor, yetkililerden açıklama geldi… İntibak Yasasında Son Durum..!

TÜED 2020 yılından daha önce emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için getirdikleri intibak yasası kapsamlarının ardından 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlara da gelmesi kapsamında tasarılarını sundu. TÜED genel başkanı Kazım Ergün sunduğu talepler karşısında da bir açıklamada bulundu.

A+A-

TÜED genel başkanı Kazım Ergün açıklama yaptı

Yapılan açıklama kapsamında; ‘’ 2000 yılından önce ve sonra emekli olan vatandaşların maaşları arasında ortalama olarak 355 TL değerinde bir fark bulunuyor. 2000 yılından önce emekli olan vatandaşlara gelen düzenlemelerin bu sefer de 2000 yılından daha sonra emekli olanlara gelmesini istedi. Getirilen tasarı sırasında bir mektup yazarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a iletmiş olduğunu ‘’ dile getirdi.

Yaptığı röportaj sırasında 2000 yılından daha sonra emekli olan vatandaşların maaşlarındaki farkların bariz bir şekilde yer aldığı ve bunların kaldırılması için talepleri sunmaya devam ettiğini aktardı. 2000 den daha sonra emekli olanlar için uzun yıllardır beklenen talep hayata geçerse maaş alım oranlarına göre belirlenen zam oranları en düşüklerde 50 en yükseklerde de 355 TL ye kadar artış gösterecek.

Bazı dönemler incelendiği zaman aylıklarda seyyanen olarak zamlar geldiğini emeklilerin daha rahat etmelerine yardımlı olduklarını anlatırken belirli gelen zamlar ile eşitlik sağlandığını aktardı.

Cumhurbaşkanımız sesimize kulak verecek…

Ergün emekliler için beklenen intibak zamlarının yanı sıra birçok yardımları da dile getirdi. Bayram ikramiyeleri, intibak düzenlemeleri, yaşlılık aylıkları, konut yardımları, indirimli tatil ya da ücretsiz seyahat hakları gibi durumları dile getirdi. Bir yandan da çalışma hayatına devam ettikleri zaman dilimleri sırasında her ne kadar primlere göre bir mevzuat belirlemesi olsa bile karma sisteme göre aylıklar aldıklarını aktardı. Bu durum da maaşlarda farkların olmasına neden oldu. Bunların kapatılması adına prim kazançları ile beraber prim gün ödeme fırsatlarının yanı sıra intibak taleplerinin gelme ihtimalleri de aktarıldı. Bu talepler karşısında sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da kayıtsız kalmayacak ve sesimize kulak verecek olduğuna inanıyoruz sözlerini aktardı.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.