1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliye 355 TL intibak zammı müjdesi! İşte Detaylar...
Emekliye 355 TL intibak zammı müjdesi! İşte Detaylar...

Emekliye 355 TL intibak zammı müjdesi! İşte Detaylar...

Milyonlarca emekli İntibak Yasası hakkındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Emekli vatandaşların beklediği İntibak yasası ile maaşlara zam yapılması söz konusu. Emeklinin intibak zammıyla ilgili detaylar haberimizde...

A+A-

Türkiye’de bulunan milyonlarca emekli vatandaş İntibak yasası ile yakından ilgileniyor. Temmuz ayının son bölümüne girilen bu günlerde vatandaşların İntibak yasası ile ilgili olarak araştırmaları daha da artmış durumda.  

Emekli vatandaşların maaşlarında yükseliş sağlayacak olan İntibak yasası TBMM gündeminde bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekliler arasındaki gelir farkını en aza indirmek üzere bazı uygulamalara başlaması bekleniyor. Bu bağlamda maaş hesaplamalarında kullanılan aylık bağlama oranlarındaki eşitsizliklerin kaldırılması planlanıyor.  

Milyonların gözü intibakta. Memur emeklileri, maaşlarındaki kurum kaynaklı farkın ek ödemeyle giderilmesini istiyor. Yaklaşık 5 milyon SSK ve Bağ-Kur’lu ise 355 liraya varan zam bekliyor.

HER AY EK ÖDEME

Memur emeklilerine yönelik intibak talebi, toplu sözleşme görüşmeleri sırasında Memur-Sen tarafından gündeme taşındı. Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarında ele alınıp karara bağlanması beklenen talep hayata geçerse, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödemeyle giderilecek..

Yapılacak çalışmalar neticesinde bu miktarların kişilere göre çok daha fazla olması da bekleniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı detaylı bir çalışma gerçekleştirecek. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak. Türkiye Emekliler Derneği, çıkacak bir intibak düzenlemesinden yaklaşık 5 milyon emeklinin yararlanabileceğini belirtiyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum