1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilikte Yaşa Takılanlara Sevindirici haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli İkramiyesini 6.000 TL Olarak açıkladı!
Emeklilikte Yaşa Takılanlara Sevindirici haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli İkramiyesini 6.000 TL Olarak açıkladı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlara Sevindirici haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli İkramiyesini 6.000 TL Olarak açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Erken Emeklilik Talepleri (EYT) grubu emekli ikramiyesinin 6 bin TL olarak belirlendiğini duyurdu. Bu haber, yeni meclisin ikinci oturumunun ardından yapılan Yönetim Kurulu toplantısında verildi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Erken Emeklilik Talepleri (EYT) grubu emekli ikramiyesinin 6 bin TL olarak belirlendiğini duyurdu. Bu haber, yeni meclisin ikinci oturumunun ardından yapılan Yönetim Kurulu toplantısında verildi. Yeni hükümetin ekonomi odaklı ikinci toplantısında emeklilik zamları, memur maaş ayarlamaları, asgari ücret zamları gibi konular masaya yatırıldı ve emekliler için olumlu gelişmeler açıklandı.

Yapılan toplantı sonucunda emekli ikramiye ve aylıklarının tatilden önce hesaplara yatırılması planlanarak kabul edildi. Bayram ikramiyesinin kesin miktarı açıklanmazken, daha önceki iddialar ve araştırmalara dayanarak ikramiyenin hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı için yatırılacağı belirtilmişti.

SSK emeklileri maaşlarını her ayın 17'si ile 26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25'i ile 28'i arasında alıyor. Ancak Kurul toplantısında alınan kararlar sonucunda emekli maaşı ödeme tarihlerinde değişiklik oldu. Haziran dönemine ait gelir/emekli maaşları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 19 Haziran – 21 Haziran tarihleri ​​arasında ödenmesi planlanıyor. Bağ-Kur emeklileri maaş ve ikramiyelerini 22 Haziran'da, Emekli Sandığı emeklilerinin ise 23 Haziran'da erken ödemelerini alacak.

Emeklilik, ölüm ve sürekli maluliyet aylığı alan emekliler, Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanacak. Ancak ikramiyeye hak kazanabilmeleri için bu ay itibari ile emekli maaşlarının yatırılmış olması gerekmektedir. Mart ayında erken emeklilik başvurusunda bulunan ancak eksik belge nedeniyle hak kazanamayanlara da Kurban Bayramı'nda çifte ikramiye verilecek. Hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı ikramiyeleri aynı anda hesaplarına yatırılacaktır. Elbette bu ikramiyeden Kurban Bayramı'na kadar emeklilik başvuru işlemlerini tamamlayanlar da yararlanabilecek.

Bu umut verici haber, EYT grubu için uzun zamandır beklenen bir gelişme olarak karşılandı. Emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik atılan bu olumlu adım, emeklilerin tatil döneminde daha rahat ve güvenli bir yaşam sürmelerini hedefliyor. Ayrıca belirlenen miktarda ikramiye ile emeklilere ekonomik destek sağlanması hayatlarının daha rahat ve güvenli hale gelmesine katkı sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.