1. HABERLER

  2. SSK

  3. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sonrası Kısmi Emeklilik Çözümü! Vatandaşlara Kısmi Emeklilik Fırsatı!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sonrası Kısmi Emeklilik Çözümü!  Vatandaşlara Kısmi Emeklilik Fırsatı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sonrası Kısmi Emeklilik Çözümü! Vatandaşlara Kısmi Emeklilik Fırsatı!

Erken emekliliği hedefleyen vatandaşlar için yeni uygulama ve düzenlemeler yapıldı! 48, 49, 50 ve 55 yaş grupları için erken emeklilik şartları belirlendi. Resmi duyurunun tüm detayları haberimizde. Yeni uygulama ve düzenlemelerle erken emekliliği hedefleyen vatandaşlar için önemli değişiklikler yapıldı! 48, 49, 50 ve 55 yaş grupları için erken emeklilik şartları belirlendi.

A+A-

Erken emekliliği hedefleyen vatandaşlar için yeni uygulama ve düzenlemeler yapıldı! 48, 49, 50 ve 55 yaş grupları için erken emeklilik şartları belirlendi. Resmi duyurunun tüm detayları haberimizde...

Yeni uygulama ve düzenlemelerle erken emekliliği hedefleyen vatandaşlar için önemli değişiklikler yapıldı! 48, 49, 50 ve 55 yaş grupları için erken emeklilik şartları belirlendi. Resmi duyurunun tüm detayları haberimizde...

Yıllarca emeklilik yaşını bekleyen vatandaşların emekleri nihayet meyvesini verdi. 2022 yılının sonlarına doğru ise Emeklilik Yaşı Engeliyle karşılaşan vatandaşlar için gerekli düzenleme adımları atıldı. Ancak 2023 Şubat ayında yaşanan deprem felaketi nedeniyle EYT (Emeklilik Yaşı Bariyeri) süreci ertelenmek zorunda kaldı. Ancak son yapılan duyuru ile 2 milyon EYT'linin yüzü nihayet gülecek.

Nisan ayında EYT'li olup emeklilik yaşına gelen 2 milyon vatandaşın ilk maaşları hesaplarına yattı. Son dakika gelişmesiyle birlikte Emeklilik Yaşı Engeli Kanunu'na ek olarak farklı bir düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Katkı payı gün şartı devam edecek mi? EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte emeklilik için aranan yaş kriteri kaldırılmış, bunun yerine prim gün şartı getirilmiştir. Yaş şartı aranmaksızın emeklilik mümkün kılındı ​​ancak birçok vatandaş prim gün sayımı engeliyle karşılaştı. Sigortalılık süresi içinde belirlenen gün katkı payına ulaşamayan vatandaşların emekli olabilmesi için yeni düzenlemeler yapılırken, son detaylar açıklandı. 1999, 2000 öncesi ve 2008 sonrası sigortalılar için kısmi emeklilik ve borçlanma detayları devam etmektedir.

Kısmi Emeklilik Dönemi Geliyor... 15 yıl sigortalı olup 3.600 prim gününü dolduran kişiler yeni yasadan doğrudan yararlanabilecek. Emeklilik Yaş Engeli Kanunu'ndan yararlanamayan vatandaşlar, emekli olabilmek için kısmi emeklilik yönetmeliğini dikkatle inceliyor. Kısmi emeklilik için gerekli şartlar kadınların 58 yaşını, erkeklerin ise 60 yaşını doldurmalarıdır.

1999 yılı öncesi kriterleri sağlayan bireyler için 50-55 yaş aralığı emeklilik için yeterlidir. EYT yönetmeliğini bir gün nedeniyle kaçıranların emekli olamamaları büyük kayıp oldu. Bu kişiler sadece bir gün için fazladan 17 yıl çalışmak zorunda kaldılar. Bu nedenle kısmi emeklilik düzenlemesi talebi yeniden gündeme geldi. Özellikle 2000 yılından sonra sigortalılar bu yönetmeliğin detaylarını yakından takip ediyor.

Kısmi emeklilik ile ilgili bir diğer önemli detay da bu sistemin diğerlerinden farklı olmasıdır. Kısmi emeklilik yönetmeliği ile emekliliğe hak kazananlar, emekli olsalar bile çalışmaya devam edecekler. Bununla ilgili daha fazla bilgi henüz paylaşılmadı ancak bu sistemde emekli olanların çalışma hayatındaki emeklilik maaşlarının ve maaşlarının diğerlerinden farklı olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.