1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika gelişmesi! Meclisten geçti mi? EYT'de son durum nedir?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika gelişmesi! Meclisten geçti mi? EYT'de son durum nedir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika gelişmesi! Meclisten geçti mi? EYT'de son durum nedir?

2021 yılına sadece sayılı zaman kala en çok merak edilen konulardan bir tanesi de EYT oluyor. KYK burs ve kredilerinin yanı sıra asgari ücret ödemelerinin yanında EYT geliyor. EYT için gelen gelişmelerin neler olacağı merak edilirken Ömer Çelik’ten gelen açıklama doğrultusuna göre sıcak gelişmelere karşı duyarlı bir ülke olsak bile açıklama gelecek mi?

A+A-

Kadınlar 20, erkekler de 25 yıl boyunca sigortalı istihdam ete şartına ek 5 bin prim ödeme yaparlarsa emekli olacaklar.

Meclisten geçmesi beklenen EYT ile ilgili, şimdilik net bir gelişme mevcut değil. Fakat, seçim öncesinde konunun meclise taşınması bekleniyor.

Yaşa göre ne zaman emekli olurum?

8 Eylül 1999 tarihinden daha önce kadınların 20, erkeklerin de 25 yıl boyunca çalışma şartı aranıyor. 4447 sayılı kanun kapsamına göre 2008 yılından sonra gelen değişiklikler ile beraber a 2036 yılın kadar kademeli olarak yaşlar artacak. 2048 yılından itibaren de hem erkekler hem kadınlar eşitlenecekler.

Yaşı gelmeyen fakat prim gün süresini dolduran milyonlarca kişi; her gün hükümet cephesinden olumlu bir cevabın gelmesini bekliyor. Yasama döneminde geçilen bu süreç içerisinde; konu ile ilgili açıklama yapılması beklenirken; Vatandaşı sevindirecek bir hamle yapıp EYT’yi meclisten geçirmesi halinde Erkeklerin 25 yıl sigortalı çalışma şartı, kadınların ise 20 yıl sigortalı çalışmaları şartı ile 5 bin prim gün ödemesi yapıldığında tüm vatandaşlar emekli olabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.