1. HABERLER

  2. SSK

  3. Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Umut Veren Haber: Erken Emeklilik Hakkı Kaçıranlara Müjde! 8 Yıl Erken Emeklilik İmkanı!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Umut Veren Haber: Erken Emeklilik Hakkı Kaçıranlara Müjde! 8 Yıl Erken Emeklilik İmkanı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Umut Veren Haber: Erken Emeklilik Hakkı Kaçıranlara Müjde! 8 Yıl Erken Emeklilik İmkanı!

SGK, sigorta primi başlangıcı 1999, 2000 ve 2008 yıllarında yapılmış olanlara 8 yıl erken emeklilik müjdesini duyurdu. Bu müjdeyle birlikte EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) meselesine çözüm olarak 8 yıl daha erken emeklilik imkanı sağlanacak.

A+A-

SGK, sigorta primi başlangıcı 1999, 2000 ve 2008 yıllarında yapılmış olanlara 8 yıl erken emeklilik müjdesini duyurdu. Bu müjdeyle birlikte EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) meselesine çözüm olarak 8 yıl daha erken emeklilik imkanı sağlanacak. Özellikle 1999, 2000 ve 2008 yıllarında sigorta primi ödemesi başlamış ve 1800 gün prim süresini tamamlamış olan kişilere, yaş şartı olmadan emeklilik fırsatı sunulacak.

Uzun bir süredir EYT meselesi ülkede gündemi meşgul ediyordu ve beklenen müjde sonunda geldi. Resmi gazetede duyurulan bu karar, 1999 yılı sonrasında sigortalı olan kişilere büyük bir avantaj sağlayacak. EYT hakkından yararlanamayan, toplamda 5 milyon kişiyi kapsayan bu yeni düzenleme, emeklilik yaşını bekleyenlere sevindirici bir haber oldu. Bu kararla birlikte 8 yıl daha erken emeklilik imkanı sunulacak ve emeklilik için yaş şartı değiştirilecek.

Bu müjdeyle, 1999, 2000 ve 2008 yıllarında sigortalı olan ve 1800 gün prim süresini dolduran kişilerin emeklilik hayali daha da yakınlaşacak. Bu durum, EYT hakkından yararlanamayanların uzun süredir beklediği bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Kişiler, herhangi bir ek şart veya başvuru yapmaksızın 8 yıl daha erken emekli olabilecekler.

Bu önemli düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden onay alması durumunda yürürlüğe girecek ve milyonlarca kişinin emeklilik planlarını olumlu yönde etkileyecek. Emeklilik yaşını bekleyen ve EYT kapsamına girmeyen kişiler, 1999, 2000 ve 2008 yıllarında sigorta primi başlangıcı yapmışlarsa ve 1800 gün prim süresini tamamlamışlarsa, emeklilik hayallerine 8 yıl daha erken kavuşma şansını elde edecekler. Bu yeni düzenleme, uzun süredir EYT bekleyenlere büyük bir umut ve sevinç kaynağı oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.