1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilik için son dakika açıklaması: 1 Temmuz tarihinden daha sonra yeni döneme geçilecek…
Emeklilik için son dakika  açıklaması: 1 Temmuz tarihinden daha sonra yeni döneme geçilecek…

Emeklilik için son dakika açıklaması: 1 Temmuz tarihinden daha sonra yeni döneme geçilecek…

Son dakika açıklamalarına bakılacak odluğu zaman bireysel emeklilik sistemi üzerinde yeni dönem artık 1 Temmuz tarihi itibari ile geçerli olacak. 18 yaş altında olan çocukların da bu sistem içerisinde dahil olabilmeleri de dikkatleri çekiyor. 18 yaşında olan bir genç için her ay düzenli olarak 200 TL yatırılması söz konusu olurken 56 yaşında oldukları anlarda da bir kişi için de 538 bin TL birikim

A+A-

Son dakika açıklamalarına bakılacak odluğu zaman bireysel emeklilik sistemi üzerinde yeni dönem artık 1 Temmuz tarihi itibari ile geçerli olacak. 18 yaş altında olan çocukların da bu sistem içerisinde dahil olabilmeleri de dikkatleri çekiyor. 18 yaşında olan bir genç için her ay düzenli olarak 200 TL yatırılması söz konusu olurken 56 yaşında oldukları anlarda da bir kişi için de 538 bin TL birikimler dikkatleri çekecek.

Ortalama olarak 13 milyondan daha fazla vatandaşın içerisinde yer almakta olduğu bireysel emeklilik sistemi üzerinde söz konusu olan yeni sistem 1 Temmuz tarihi itibari ile geçerli olacak. 1 Temmuz tarihi itibari ile geçerli olacak ödemeler de artık 18 yaş altından küçük olan çocukların da yer alması söz konusu olacak. 18 yaş altında olan çocuklar için hesapların açılması söz konusu olurken onlar için de farklı tasarrufların yapılması söz konusu olacak. Bu yaş grubu içerisinde ortalama olarak 23 milyon çocuğun olması için farklı potansiyellerin dikkatleri çekmesi ön plana çıkıyor.

Uzmanlar tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman ilk olarak yüzde 10luk kısımda sistemde yer alması beklenirken 2,3 milyon değerinde yeni katılımcının olması ile 32 milyar TL büyüklüğünde tasarruf durumları da olması bekleniyor.

18 yaş altında olanların da BES sistemi içerisinde yer alarak yüzde 25lik kısmına da devlet tarafından destek verilirken, eğitimden konuta, evlilik gibi konulara kadar birikimlerin kısmi bir şekilde çekilme hakları veriliyor. Bu sayede tasarruf adımlarının gençlerde erken yaşlar içerisinde başlamasından ötürü küçük tasarrufları ileride büyük adımlar için ulaşılması hedefleri yer alıyor.

10 yıl ve 56 yaş şartı açıklandı…

Mevcut olan uygulama üzerinde sistemde yer alan kişilerin en az 10 yıl sistemde kalması ve 56 yaş şartlarını tamamlamaları durumları ile emekli olma fırsatları veriliyor. Emeklilik için  zamanında isteyen maaş olarak alınma fırsatları sunulurken bir yandan da isteyenlerin toplu bir şekilde alınması adına gerekli hizmetler verilecek. BES üzerinde katılımcı olan kesimlerin ödemiş oldukları ayık miktarlara bakılacak olduğu zaman devlet üzerinde yüzde 25 katkı yer alması dikkatleri çekiyor. Yani her ay hesaplarına 100 TL yatıran kişiler için de devletin ekledikleri ile 125 TL olması dikkatleri çekiyor. Bu hesap üzerinde toplanan paralar da ardından çeşitli fonlarda değerlendirilebilecek şekilde olacak.

Hesaplama adımları belli oldu…

Katılımcının yaşı olarak 17 olması ile her ay aylık ödeme: 200 TL olmasından ötürü belirlenen Artırma oranı: Her yıl iki katı olacak ve şart olan Emeklilik yaşı: 56 ardından meydana gelen Toplam birikim 968.905 TL seviyesinde olacak. Katılımcının yaşı 18 olması ile her ay aylık ödeme 200 TL olmasından dolayı belirlenen artırma oranı % 0 olursa şart olarak yer alan Emeklilik yaşı 56 sonunda toplam birikim 219.885 TL meydana gelecek. Bu şekilde hesaplamalar yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.