1. HABERLER

  2. SSK

  3. Emeklilik için 55 Yaş Kararı Geldi! SGK Harekete Geçti
Emeklilik için 55 Yaş Kararı Geldi! SGK Harekete Geçti

Emeklilik için 55 Yaş Kararı Geldi! SGK Harekete Geçti

SGK emekli olmak isteyen binlerce kişiyi ilgilendiren haberi verdi. SGK 55 yaş ve az prim günü ile beraber erken emekliliğe yapılan düzenlemelerle kişiler daha erken emekli olabilecekler…

A+A-

SGK emekli olmak isteyen binlerce kişiyi ilgilendiren haberi verdi. SGK 55 yaş ve az prim günü ile beraber erken emekliliğe yapılan düzenlemelerle kişiler daha erken emekli olabilecekler…

Vatandaşlar yeni haber ile erken emekli olabilecekler.SGK tespitinin ardından emekli maaşı çeşitli sebeplerden dolayı psikolojik, fizyolojik, bilişsel yaşlanma konusunda daha erken yaşlanan kişilere bağlanacak.Erken yaşlanma durumundan tarafına bu durum hakkında için de bazı şartlar bulunmaktadır ve yaşlılık aylığı bağlanan kişilere günden dolayı eksiltme yapılmayacak. Emekli olmak isteyen yüz binlerce kişiyi ilgilendiren haber gündeme geldi. Çeşitli sebeplerden dolayı erkek veya kadınlar normal yaşlanma sürecinden daha erken yaşlanıyorlar. SGK uygulaması ile birlikte bu kişilere daha erken yaşta daha az primle emeklilik imkânı sunuyor.

Erken Yaşlanma Tespiti Nasıl Olacak

SGK tarafından yapılan düzenlemelerle beraber geçtiğimiz günlerle beraber erken yaşlanmanın tespiti konusunda ilişkin esaslar gündeme geldi. Bu son değişiklikle eğer beraber birlikte erken yaşlanma konusunda erken emeklilik detayları açıklandı.

28 Eylül 2921 tarihi ile birlikte yeni düzenlemelerde emeklilik aylığı bağlanması konusunda SGK kanununa öngörülen yaş şartı dışında diğer şartları taşıyan ve 55 yaşını dolduran sigortalı olan kişiler algı, soyutlama, dikkat, bellek gibi işlevlerin kaybı olan kişiler fizyolojik ve psikolojik yaşlanma hali tespit edilen kişiler erken yaşlanmış sayılırlar. Bu tespitlerle beraber kişiler göğüs hastalıkları, iç hastalıkları, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nöroloji, psikiyatri konusunda başta olmak üzere ilgili branşlarda düzenlenen sağlık kurulu raporları esas alınacak.

5400 Gün Primle Daha Erken Emekli Olunacak

Yaş dışındaki şartları taşımaları dahilinde 55 yaşını dolduran ve erken yaşlanmış olan tespit edilen sigortalıların emeklilik aylığından yararlanacakları öngörülecek. Yani erken yaşlanmış olduğu tespit edilen, en az 5400 gün, uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olan ve 55 yaşını tespit edilen kişiler yararlanacak.Erken yaşlanma konusunda normal çalışan sigortalılar hem prim hem de yaş yönünden büyük avantaj sağlanmaktadır. Bu noktada vatandaşlar 5 yıl erken emeklilik imkanından yararlanabileceksiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.