1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilik bekleyenler için derinden sarsan kötü haber! Tarihler değişecek, detaylar belli oldu…
Emeklilik bekleyenler için derinden sarsan kötü haber! Tarihler değişecek, detaylar belli oldu…

Emeklilik bekleyenler için derinden sarsan kötü haber! Tarihler değişecek, detaylar belli oldu…

Yüz binlerce çalışma hayatına devam eden vatandaşı ilgilendiren açıklamalar geldi. Emeklilik için meydana gelen flaş gelişme herkesi derinden üzdü. Emeklilik zamanına gelen güncelleme ile zamanlar uzuyor.

A+A-

Yüz binlerce çalışma hayatına devam eden vatandaşı ilgilendiren açıklamalar geldi. Emeklilik için meydana gelen flaş gelişme herkesi derinden üzdü. Emeklilik zamanına gelen güncelleme ile zamanlar uzuyor.

Emekli olmak için zaman sayanların tarihlere dikkat etmeleri gerekiyor. Korona virüs salgın süreçleri ile beraber binlerce vatandaş kısa çalışma ödeneği aldılar. Fakat çalışma hayatına devam eden vatandaşların maaşlarının bir kısmını salgından dolayı devlet ödeyerek kişilerin mağdur olmalarına engel oldular. Fakat kısa çalışma ödenekleri alan vatandaşların emekli olacakları süreçler için farklı detaylar gelmeye başladı. Binlerce kişinin emeklilik süresinin uzamasına neden oldu.

Gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman kısa çalışma modeli ile beraber kısa çalışmaların emeklilik süreci ile ilgili yazılar gelmeye başladı. Yüz binlerce çalışma hayatına devam eden vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalar geliyor. Korona virüs süreçlerinde önlem olarak gelen fesih yasaklarını daha dengede tutabilmek için işverenlere verilen, işçileri ücretsiz bir şekilde izne çıkarma süreçleri, fesih yasakların kalkmaları ile beraber düzenlemeye geri dönülüyor. İşveren vatandaşların işçilerin onayları meydana gelmeden ücretsiz izne çıkma hakları olmayacak.

Çalışma hayatında korona virüs süreçlerinden dolayı meydana gelen bazı düzenlemelerin ardından normalleşme süreçleri ile beraber değişiklikler meydana geliyor. Her ne kadar bu anlarda bazı haklar verilmiş olsa bile düzenlemelere geri dönülüyor. Bazı destekler yürürlükten kaldırılacak. Bunlar ise normalleşme süreçlerinin ilk adımları olacak. Fakat işçi ve işverenlerin bu anlarda hak kayıplarının olmaması için bu değişiklikleri adım adım takip etmeler, değişikliklere göre davranmaları şart olacak.

Ücretsiz izin destek uygulaması kuralları olan fakat işçilerin yazılı bir şekilde talep etmesi ya da işverenlerin talep etme durumlarına göre işçilerin yazılı bir şekilde onay vermesi ile hayata geçebilecekler. Ücretsiz bir şekilde izin işçilerinin ücretlerini almaları ile beraber bu duruma engel olan durumlarda işçi aleyhine esaslı bir şekilde meydana gelen değişiklikler olabiliyor. Durumları kabul etmeyen işçiler olursa ya da farklı nedenleri olduğu zamanlarda başvuru yaparak fesihlerde bulunabilecekler.

İşleri bozulanlar…

Pandemi süreçlerinden dolayı işlerinde bozulma olan işletmeler, yasakları bittiği zaman ilgili maddelere göre işten çıkarılmaları yapıldığı zaman ihbar tazminatları ile beraber işsizlik maaşları da alamayacak olduğuna dair ifadeler yer alsa bile bu durum asla doğru değildir.

Pandemiden sonra emeklilik tarihi

Vatandaşlar tarafından en merak edilen sorulardan bir tanesi de yaşanan bu korona süreçlerinde her ne kadar vatandaşlar yaşlarını doldursalar bile primlerde eksiklik olduğu zaman ne olacağı kısmıdır. Bu anlarda ücretsiz izne çıkan vatandaşlar için de işverenler emeklilik prim ödemeleri yatırmıyor. Ücretsiz izne çıkmış olan kişilerin buna paralel olarak emeklilik tarihleri de değişecek. Kısa çalışma süreçlerine gidilen fakat faaliyetlerin tamamen durmuş olduğu iş yerlerinde çalışma hayatına devam eden kişiler çalıştıkları güne kadar prim alacaklar. Bu anlarda sorun yaşayan vatandaşlar için eksik kalan prim gün eksiklerini doldurmaları için kısa sürede önlerinin açılması işçiler tarafından talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.