1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklilerin maaşlarında artış olacak! Çifte sigorta dönemi geliyor…
Emeklilerin maaşlarında artış olacak! Çifte sigorta dönemi geliyor…

Emeklilerin maaşlarında artış olacak! Çifte sigorta dönemi geliyor…

Yapılan son açıklamalar neticesinde, yeni düzenlemeler ile beraber emekli maaşlarında artış olacak. Emeklilik yasasının gelmesi ile beraber, ekonomik olarak zor zamanlar geçiren vatandaşlar daha rahat bir hayat sürebilecekler. Çifte sigorta dönemi; iki işte birden çalışanların daha fazla emekli maaş almalarını sağlayacak yeni düzenlemeleri içeriyor. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Çifte sigorta için emekli maaşı artacak

Bazı anlarda vatandaşlar kendi işleri ile beraber çalışma hayatlarına devam ederken bir yandan da part time olarak çalışma hayatına devam ediyor. Bu durumda çalışma yapılan anlarda sigorta yapılması gerçekleşecek. 30 günlük prim yatırılmasının ardından ayda bir 40 günlük gerçekleşecek. Eğer böyle bir durum ile vatandaşlar karşı karşıya olur ise maaşlar daha yüksek olacak.

Öncelikle belirlenmesi gerekirken bu durumun mümkün olmadıklarını söylemek de yeterli olacak. 1 ay içerisinde sigortalı olarak 30 gün boyunca hesaplaması da yapılacak. Bazı aylar 28 bazıları da 31 gün olsa da yine de SGK 30 gün olarak hesaplaması yapılıyor. SSK prim hesaplamaları yapılacağı anlarda yıl 360 gün olarak hesaplaması yapılırken, iki iş yerinden sigortası yatırılabilecek. Sizler için ek bir kazanç durumu da sağlanmayacak.

Emekli maaşı nasıl artacak?

Emekli maaşları nasıl artacak sorusu vatandaşlar tarafından bir hayli merak ediliyor. Bu anlarda ise vatandaşların ek bir işte oldukları an o iş yerlerinde de sigorta yapmaları gerekir. Part time olarak çalışan kişilerin ek yapacakları sigortalar da maaşların artmasına büyük oran ile etki edecektir. Yüksek maaş almak isteyen kişilerin asgari ücret ile değil de daha yüksek maaşlar ile çalışıyor olması gerekir.

Örnek vermek gerekirse; iki bin lira maaş ile çalışan kişiler ile üç bin lira maaş ile çalışan kişilerin emekli ücretleri aynı olmayacaktır. Bunların yanı sıra bir yandan da planların şimdiden yapılması gerekiyor. Son bir ve iki yıl içerisinde eğer planlama yapılır ise istenen durumlar için geç kalınmış da olacak. E devlet sistemi üzerinden gerekli olan kontroller de yapılabilecek.

Bankalar maaş artışı yapabilecek mi?

Emekli maaşları ile SGK üzerinden verilecek olan bankaların fonksiyonları da olmayacaktır. Bankalar ise emekli maaşı alan müşteriler adına sadece aracı oldukları için en ufak bir artış yapmaları da söz konusu olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.