1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklilerin beklediği haber geldi! Her ay 602 TL ödenecek…
Emeklilerin beklediği haber geldi! Her ay 602 TL ödenecek…

Emeklilerin beklediği haber geldi! Her ay 602 TL ödenecek…

Mücadele içinde olduğumuz pandemi nedeni ile mağduriyet yaşamak durumunda kalan kesimlerden biride emekliler oldu. Almış oldukları ücretin yetememesi nedeni ile emekli vatandaşlarımızın her ay aldıkları ek ödemelere 602.87 TL zam yapılacağı gündemdedir.

A+A-

Pek çok vatandaşımız emekliler için ek ödemelerin ne denli artacağı gibi konuları büyük bir heyecan içinde takip etmektedir. Şayet talep gerçekleşir ise emekli vatandaşlar için minimum 119 TL ile maksimum 602 TL değerinde ödeme yapılacaktır.

Peki, yapılması planlanan bu ödeme kesinleşti mi? Ek ödemeler ne zaman yapılacak? Tüm emekli kişiler bu ödemeden yararlandırılacak mı?

Her emekli vatandaş için yapılması planlanan 602 TL’lik ödeme SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsamaktadır. Türkiye Emekliler Derneği çalışan kişilere asgari geçim indirimi olarak 220 TL verildiğini hatırlatarak emekli olanlar içinde veri iadesinin yerine verilen ek ödemenin %10 kadar artırılmasını talep etti.

Emeklilere 602 TL Ödeme!

Türkiye Emekliler Derneği, emekli kişilerin maaşlarına her ay ek olarak verilen ödemenin %4 ile %5 oranından %10 oranına çıkarılmasını talep etti.  En düşük 59,94 TL ödeme yapılan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu talep ile 119,88 TL ödeme yapılacak olup en yüksek 241,15 TL yapılan emekli kişilere ise 602,87 TL ödeme yapılacaktır.

Talep edilen bu durumun kabul görmesi halinde ne değişecek?

1369 TL’nin altında maaş alan vatandaşlara %5 , 1369 TL’den çok maaş alan vatandaşlara ise %4 oranında vergi indirimi yerine geçen ödemeler yapılmaktadır. TÜED tarafından sunulan bu teklif kabul edilir ise ayrım olmadan tüm emekliler maaşlarının %10’u kadar ek ödeme alacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.