1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklilerin Bayram İkramiyesine Zam Geldi Mi? Yeni İkramiyeler Ne Kadar Oldu?
Emeklilerin Bayram İkramiyesine Zam Geldi Mi? Yeni İkramiyeler Ne Kadar Oldu?

Emeklilerin Bayram İkramiyesine Zam Geldi Mi? Yeni İkramiyeler Ne Kadar Oldu?

Müjdeli haber geldi! Bayram ikramiyesine zam getiriliyor! Ülkemizde bulunan çok sayıda emekliye müjde niteliğinde haber geldi. Ocak ayı çerçevesinde zamlı maaş alan BAĞ-KUR ve SSK emeklileri, devlet tarafından sağlanan ikramiye ile mutlu olacak…

A+A-

Türkiye’de yaşayan binlerce emekliye, müjdeli bir haber geldi. Malum olduğu gibi Ocak ayında zamlı maaş alan emekliler, devlet tarafından sağlanan ikramime ile müjdeye sahip oldu. Bilindiği gibi her yıl bayramlardan önce iki kere sağlanan ikramiye, emekli hesaplarına yatırılmakta.

Herkesin bildiği gibi 3 aylara az bir zaman kaldığı bugünlerde emekliler, dikkatlerini ikramiyelere çevirdi. İşte konu üzerine o haberimiz…

Emekli İkramiyeleri Ne Zaman Verilecek?

Her sene devlet tarafından iki kere ikramiye veriliyor. Kurban ve Ramazan bayramları öncesinde emekliler, her ikisinden de 1,000’er lira olmak üzere 2,000 Türk Lirası almakta. Pek çok emekli, şimdiden 2021 ikramiye tarihlerini takip etmeye başlamış durumda.

  • Emekliler, zamanlı maaşlara ilave olarak ek gelir alacak. Bilindiği gibi geçen yıl, Covid-19 sebebiyle bayram ikramiyeleri de erken verilmişti. Birçok emekli, 2021 yılındaki tarihleri de beklemeye başladı.
  • Ramazan Bayramı, bu yıl 13 – 15 Mayıs arasında bulunmakta. Erken ödeme kararı verilmezse Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerinin de 10 – 12 Mayıs arasında yapılması beklenmekte.
  • 20 – 23 Mayıs arasında denk düşen Kurban Bayramında ise ilgili ödemelerin 12 – 19 Temmuz arasında olması beklenmekte.

Lâkin kesin tarihler, Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından ilan edilecektir.

Yeni Emekliler

Peki, yeni emekli olanlar bundan yararlanabilecek mi? Birçok emekli, bu soruyu da araştırmakta. Yeni emekli olan vatandaşlar da söz konusu ikramiyeden fayda görebilecek. Emekli aylığı Mayıs sonuna dek bağlanan kişiler, bu yıl her iki bayram ikramiyesinden de faydalanabilecek.

Emekli aylığı Temmuz sonuna dek bağlanan vatandaşlar ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanabilecek.

Zam Yapılacak

Yapılan son dakika açıklaması ile beraber; emekli vatandaşlara verilen ikramiyenin %25 oranında arttırılacağı ifade edildi. Yeni emekli ikramiyelerinde durumun şu şekilde olması bekleniyor;

Eski emekli ikramiyeleri 1000 TL olmak üzere her yıl 2 kere hesaplara yatırılmaktaydı. Gelecek olan yeni zam ile beraber; vatandaşlara ödenecek yeni emekli ikramiyelerin tutarı 1.250 TL olacak. Emekli vatandaşlar, yılda iki kere toplamda 2.500 TL ikramiye elde edecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum