1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklileri sevindirecek zam gelişmesi! Karar alındı, bütün maaşlar yükselecek! Maaşlar 2938 TL…
Emeklileri sevindirecek zam gelişmesi! Karar alındı, bütün maaşlar yükselecek! Maaşlar 2938 TL…

Emeklileri sevindirecek zam gelişmesi! Karar alındı, bütün maaşlar yükselecek! Maaşlar 2938 TL…

Ülke genelinde milyonlarca emekli olan vatandaş 2021 yılının Ocak ayında gelecek zam ile ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya devam ediyor. Gelecek zam oranları ne yönde olacak ve bunun ardından en düşük ile en yüksek emekli maaşı ne kadar olacak merak edilen konulardan bir tanesi oluyor. 

A+A-

Ülke genelinde milyonlarca emekli olan vatandaş 2021 yılının Ocak ayında gelecek zam ile ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya devam ediyor. Gelecek zam oranları ne yönde olacak ve bunun ardından en düşük ile en yüksek emekli maaşı ne kadar olacak merak edilen konulardan bir tanesi oluyor. 

2020 yılının son altı aylık süreçlerinde meydana gelecek enflasyon oranlarına paralel bir şekilde maaşların artması beklenen durumlardan bir tanesi.  Rakamlar belli olduğu zaman maaşların da ne kadar olacağı belli olacak. Merkez bankası tarafından gelecek olan beklenti anketinin de açıklanmış olması ile beraber emekli maaşlarına gelecek zam oranları sayesinde en düşük ve en yüksek maaşlar da belli olacak.

Ülke genelinde milyonlarca emekli için yılda iki kere maaşlarına zam geliyor. İlki ocak ayında meydana gelirken ikinci zam oranları da temmuz ayında maaşlar üzerinde yerini alıyor. Zamların belirlenmesinde en önemli etken merkez bankasından gelen yılın son altı aylık sürecindeki enflasyon oranlarının ne kadar olduğu ile alakalı olarak paralel bir şekilde ilerliyor.

Ocak ayında emekli maaşlarında artık ne kadar olacak?

Merkez bankasından gelen beklenti anket sonucunun 5.4 olmasının ardından maaşlarda gelecek zam oranlarının da bu şekilde olacağı tahmin ediliyor. Eğer beklenen durum gerçekleşir ve SSK ile bağkur üzerinde bu şekilde bir artış meydana getirilirse emekli maaşlarında zam ortalama olarak 358 TL ye kadar gözlenecek.

Yapılan haberlere göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için net aylık en yüksek olarak 6375.37 kuruş olarak biliniyor. Tavan kısımdan ödeme alan vatandaşlar için net maaşlarında yüzde 5.4 artış ile beraber 6719.64 TL olması da bekleniyor. Ek ödeme durumları ile beraber 268.79 lira olacak. Tavan kısımdan emekli maaşı alan vatandaşların ellerine ay içerisinde geçecek net ücret ise bu sayede 6988.43 TL olacak.

En düşük emekli maaşı Ocak ayında ne kadar olacak?

Şuan esnaf emeklisi olarak yer alan vatandaşların en düşük maaş olarak 1988, 2000 yılından daha önceki süreçlerde emekli olmuş SSK bünyesinde yer alanlar için 2353 TL, memurlar üzerinde de 2938 TL olması beklenen durumlar arasında yer alıyor. 

Memurlar en düşük ne kadar maaş alacak?

Memurlara aile yardımları hariç ay içerisinde verilecek net maaş ücretinin 3883 TL olması beklenen durumlar arasında yerini alıyor.

65 yaş aylığı alan vatandaşların maaşları ne kadar olacak?

65 yaş aylığı temmuz ayında gelen zamdan sonra 711.5 TL sularında yerini almaya devam ediyor. Fakat Ocak ayında gelecek olan zam ile beraber 742.81 TL olması da söz konusu olacak.

Engelli vatandaşların aylıkları ne kadar artış gösterecek?

Yüzde 40 ve 69 arasında engeli olan vatandaşlar için ödenen aylık ücreti 592.96 TL üzerine çıkması söz konusu olurken yüzden yetmiş ve daha üzerinde engel oranı olan vatandaşların aylık alacakları ücretin 889.40 TL olması da beklentiler arasında.

Aile yardımları ne kadar olacak?

Gelecek olan yüzde 5.4 artış oranı ile beraber eş yardımı için ödenecek ücret 366.54 TL arasında yer alırken, 0 - 6 yaş arasında olan çocuklar adına 80.62 TL, 6 yaş üzerinde yer alan çocuklar adına 40.31 TL değerinde yardımlar olacak. Yani hem eşi çalışmayan hem de iki çocuğu olan vatandaşların maaşlarına aile yardımı olarak 527 TL eklenmesi de yapılacak.

Evde bakım maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Engelli ve bakıma muhtaç olan vatandaşlara bakmakla yükümlü olan vatandaşlara aylık olarak ödenmeye devam eden ücretin 1612 TL ye kadar çıkması da bekleniyor.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.