1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere yüksek zam müjdesi geliyor: 2020 Ocak ayı SSK, SGK ve Bağkur emekli maaş zam oranları belli oldu mu?
Emeklilere yüksek zam müjdesi geliyor: 2020 Ocak ayı SSK, SGK ve Bağkur emekli maaş zam oranları belli oldu mu?

Emeklilere yüksek zam müjdesi geliyor: 2020 Ocak ayı SSK, SGK ve Bağkur emekli maaş zam oranları belli oldu mu?

2021 Ocak ayına sayılı zaman kala SSK, SGK ve Bağkur emeklileri için maaş zamlarının ne kadar olacağı araştırılmaya devam ediyor. Kasım ayına geldiğimiz bu günlerde her geçen gün emekli maaşlarına ne kadar zam geleceği belli olmaya başlıyor.

A+A-

Emekli maaşları için beklenen zam oranları ile beraber yüzde 4 ve 5 oranları ile zam gelmesi de bekleniyor. Yeni yıla sayılı zaman kala Temmuz ve Ocak ayı arasında enflasyon oranlarının ne kadar olacağı da belli olacak. İşte 2021 Ocak ayı emekli maaşlarında zam oranları…

Oranlarda güncelleme olacak.

Ek ödeme konusunda beklenen oranlar ile beraber emekli vatandaşlar taleplerini iletmeye devam ediyor. Çalışan vatandaşlar için ödenen asgari geçim indirimleri de dahil olmak üzere en az 220 TL ödeme verilirken, ödemelerin altında kaldığı, oranların yeniden güncellenmesi beklediklerini dile getirdi. Bu istenen talepler de eğer hayata geçerse emekli vatandaşların aylık kazançlarına bir artış gelecek. Emekli vatandaşların maaşlarına istedikleri talepler de hayata geçerse oranlar yüzde ona kadar artış gösterecek. Bu sayede SSK ve Bağkur kapsamında emekli olan vatandaşlar için 382 TL ye kadar artışlar da dikkatleri çekecek.

6375 TL değerinde olan en yüksek maaş almaya devam eden emekli için de 255 TL yerine 637 TL ek ödeme kapsamı gelecek.

Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Memur ve memur emeklisi vatandaşlar için Ocak ayında hakem kurulundan alınan karar ile beraber maaşlara beklenen zam oranları yüzde 3 olarak gözleniyor. Fakat enflasyon oranlarında bir fark meydana gelirse de bu oranlarda artış gözlenecek. Son altı aylık dönem içerisinde enflasyon oranları da yüzde dördün üzerine çıkarsa aşan kısımlar için zam oranlarında eklemeler yapılacak. Merkez Bankası için uygun görülen son beklenti anketlerine göre de enflasyon oranları yüzde 10,82 olarak meydana geldi. Bu beklenen tahmin kapsamında ocak zam oranları ile beraber 0,79 zam farkı ile beraber artışlar 3,79 a kadar çıkacak.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.