1. HABERLER

  2. SSK

  3. Emeklilere Temmuz Ayı Zammı Belli Oldu Mu? 2020 SGK, Bağ-Kur Emekli Maaşları
Emeklilere Temmuz Ayı Zammı Belli Oldu Mu? 2020 SGK, Bağ-Kur Emekli Maaşları

Emeklilere Temmuz Ayı Zammı Belli Oldu Mu? 2020 SGK, Bağ-Kur Emekli Maaşları

Milyonlarca memur ve memur emeklisi vatandaş emeklilere Temmuz ayı zammı için gözlerini temmuz ayına dikmişti. Pek çok vatandaş temmuz ayı zammına ilişkin olarak ne kadar zam olacağı ve en düşük ve en yüksek emekli maaşlarının ne kadar olacağı gibi konuları merak ediyor. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar..

A+A-

Milyonlarca memur ve memur emeklisi vatandaş emeklilere Temmuz ayı zammı için gözlerini temmuz ayına dikmişti. Temmuz ayında maaşlarına zam alacak olan memur ve memur emeklileri için son altı aylık enflasyon oranı baz alınacaktı. Pek çok vatandaş temmuz ayı zammına ilişkin olarak ne kadar zam olacağı ve en düşük ve en yüksek emekli maaşlarının ne kadar olacağı gibi konuları merak ediyor.

Memur ve Emeklilere Zam Ne Kadar Yapılacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan 13 milyondan fazla emekli vatandaş ve memurlar memur ve emeklilere zam oranının ne kadar olacağını merak ediyor. Temmuz ayı zammı için Haziran ayı enflasyon rakamı beklenirken 3 Temmuz günlerinde rakamlar belli olacak.

Memurlar için toplu sözleşme zam oranına ek olarak enflasyon farkı olması durumunda bu fark da maaşlara yansıtılacak. Bu kapsamda Merkez Bankası tarafından yapılan ankete göre beklenti anketinde son altı aylık TÜFE oranının 4.41 olacağı düşünülüyor. Bu beklentiler ışığında emeklilere %4.41 oranında ve 276 liraya kadar zam yapılması düşünülüyor.

Temmuz Ayı Zammı Enflasyon Oranına Göre Belirleniyor

SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar temmuz ayı zammı için son altı aylık enflasyon oranının açıklanmasını merakla bekliyor. Son beş aylık dönem içerisinde enflasyon oranı %4.57 olarak gerçekleşmişti.

Bu nedenle de daha son altı aylık enflasyon oranı açıklanmadan bile SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlara yapılacak olan zam oranının en az bu düzeyde olması ön görülüyor. Eğer temmuz ayının da enflasyon rakamlarının açıklanması ardından son enflasyon bu rakamın üzerinde çıkarsa emekli vatandaşların alacakları zam oranı da artacak. Yapılacak olan kesin zam oranı ise 3 Temmuz Cuma günü açıklanacak.

Yapılacak olan zamma göre merak edilen konulardan bir tanesi de Temmuz ayında yapılacak olan emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri. Bu ek ödemelere ilişkin olarak emeklilerin bayram ikramiyelerinde de zam olması talep ediliyor. Bu konuda henüz bir açıklama olmamasıyla birlikte emekliler ek ödemelerine de zam yapılmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum