1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere Tarihin En Yüksek Zammı Geliyor! SSK – Bağkur Emekli Zammı Ne Kadar Oldu?
Emeklilere Tarihin En Yüksek Zammı Geliyor! SSK – Bağkur Emekli Zammı Ne Kadar Oldu?

Emeklilere Tarihin En Yüksek Zammı Geliyor! SSK – Bağkur Emekli Zammı Ne Kadar Oldu?

Ülkede milyonlarca emekli vatandaş ocak ayında gelecek zam miktarı ile ne kadar zam alacaklarına dair son dakika haberlerini yakından takip ediyor. Emekliler için her yıl ocak ve temmuz aylarında yılda iki kere zam geliyor.

A+A-

Emekli maaşı artışındaki en önemli etken olarak da enflasyon oranları dikkatleri çekiyor. 2021 ocak ayında emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek olduğu 2020 yılının son altı aylık süreçlerinde meydana gelen enflasyon oranları ile belli olacak.

Emekli maaşı ocak zammı için geri sayım başladı. Yeni ekonomi programı ile yıl sonunda beklenen enflasyon tutarları ile beraber emekli maaşı ocak zammı ne kadar olacağı merak ediliyor. 2020 yılının son altı aylık süreçlerinde enflasyon oranları 4.49 olarak bekleniyor.

Emekliler için beklenen müjde. SSK Vebağkur emeklileri için ocak ayında maaş artışları ne kadar olacak?

Emekli maaşlarına zam ocak ayında yeniden gelecek. 2020 yılının son 6 aylık sürecinde belli olacak enflasyon oranlarına paralel bir şekilde artacak olan SSK ve bağkur emekli maaşları zam oranları da büyük merak ile bekleniyor.

Yeni ekonomi programı içerisinde yıl sonu enflasyon oranları tahminleri olarak da yüzde 10.5 oranı dikkatleri çekiyor. 2020 yılının son altı aylık sürecinde ise enflasyon 4.49 olacak.

Maaşlara 286 TL zam gelecek.

Yapılan tahminlere göre SSK ve bağkur emeklileri için gelen zam ile beraber 286,25 TL artış meydana gelecek. En yüksek emekli maaşı 6375,37 TL olurken gelen zam oranı ile beraber 6661,62 TL olacak.

Esnaflara en az 1971 TL maaş.

En düşük esnaf emeklileri için verilecek aylıkların 1886 TL'den 1971 TL ye artış göstermesi de bekleniyor. 2000 yılından daha önce emekli olan SSK statüsündeki vatandaşlara taban aylık olarak da 2233 TL maaştan 2333 TL ye artacak. Şu an net bir açıklama gelmese bile yakın zamanda gelecek açıklama ile emekli maaşlarının ne kadar olacağı da merak ile bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.