1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklilere Son Dakika müjdesi! ocakta ne kadar zam gelecek? SSK BAĞ-KUR emekli Maaş tablosu ne olacak?
Emeklilere Son Dakika müjdesi! ocakta ne kadar zam gelecek? SSK BAĞ-KUR emekli Maaş tablosu ne olacak?

Emeklilere Son Dakika müjdesi! ocakta ne kadar zam gelecek? SSK BAĞ-KUR emekli Maaş tablosu ne olacak?

2021 ocakta meydana gelecek emekli maaşları zam oranları hakkında her an yeni bir bilgi gelmeye devam ediyor. Emeklilere yıl içerisinde Ocak ve temmuz aylarında olmak üzere iki kere maaşlarına zam gelir. Şimdi önümüzdeki süreçlerde ne kadar olacağı belirlenecek Ocak zammı için araştırmalar devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda merkez bankası beklenti anketinin açıklamasını yapmıştı. Buradan gelen o

A+A-

Ülkede yer alan milyonlarca emekli Ocak ayı içerisinde gelecek olan zam ile ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya devam ediyor.

Emeklilere ne kadar zam gelecek?

Merkez bankası tarafından geçtiğimiz günlerde gelen açıklamanın ardından emekli maaşlarına yüzde 5.4 oranı ile zam geleceği duyuruldu. Bu oran da maaşlarda ortalama 358 TL ye varan artışların olmasına yardımcı olacak.

Tavan fiyat ile maaşını alan bir emekli bağkur net aylığı şuan 6375.74 olarak biliniyor. Gelen zam oranı ile beraber alacağı maaş 6719.74 e çıkarken 268,79 TL ek ödeme alacak. Bunun ardından vatandaşın eline geçecek net maaşı ise 6988.43 TL olacak.

En düşük emekli maaşı korona virüs süreçleri ile esnafta 1988 TL olmuştu. SSK emeklilerinde 2353, memurlarda da 2938 TL ye artış olacak.

65 yaş aylığı nedir ve ne kadar olacak?

65 yaşını dolduran vatandaşlara ödenen maaşlar şuan 711.5 TL olurken gelecek zam oranı ile beraber 742.81 TL olacak.

Engelli aylığında ne kadar artış olacak?

Bedensel engeli yüzde 40 ve 69 arasında olan vatandaşlar için ödenen ücret 592.96 TL olurken, yüzde yetmiş ve üzerinde olan vatandaşlar için gelecek zam oranı ile beraber 889.44 TL maaş artışı olacak.

Aile yardımı için ne kadar ödeme olacak?

Çalışmayan eşler için ödenen ücret 366.54 olurken 6 yaşından küçük çocuklara 80.62, 6 yaşından daha büyük olan çocuklara da şuan 40,31 TL ödeme yapılacak. Eşleri çalışmayan memurlar için belirlenen aile yardımları 527 TL olacak.

Evde bakım maaşı ne kadar olacak?

 Evde bakım için muhtaç olan yaşlı ve engelli vatandaşlara bakmak zorunda olan kişilere verilecek ücret 1612 TL ye kadar artış gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.