1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklilere seyyanen ve intibak zammı yapıldı mı? Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman verilecek?
Emeklilere seyyanen ve intibak zammı yapıldı mı? Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman verilecek?

Emeklilere seyyanen ve intibak zammı yapıldı mı? Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman verilecek?

Emeklilere seyyanen ve intibak zammı konusu oldu. Bu noktada memurlar için emekli olurken ödenen ikramiyeyi artıracak önemli bir adım atıldı. Bunun yanı sıra milyonlarca emekli vatandaşı yakından ilgilendiren intibak da oldukça merak ediliyor. İşte merak edenler için habere ilişkin detaylar..

A+A-

Emekli vatandaşların son dönemlerde en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de emeklilere seyyanen ve intibak zammı konusu oldu. Bu noktada memurlar için emekli olurken ödenen ikramiyeyi artıracak önemli bir adım atıldı. Bunun yanı sıra milyonlarca emekli vatandaşı yakından ilgilendiren intibak da oldukça merak ediliyor.

Emekliler için son derecede kazançlı geçen 2020 yılında emeklilere yeni müjdeler gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında hem zam hem de ek ödemeye kavuşacak olan emekli vatandaşlar gözlerini Temmuz ayına dikmiş durumda. Bunun yanı sıra emeklilerin merakla bekledikleri intibak zammı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Eğer Memur-Sen tarafından hükümete iletilen bu talep hayata geçerse en düşük emekli maaşı için 55 lira ve en yüksek emekli maaşı için de 355 lira zam meydana gelecek. Tüm bunların dışında emeklilerin merak ettikleri durumlardan bir tanesi de Kurban Bayramı ikramiyelerini ne zaman alacaklar? 

Emeklilere İntibak ve Seyyanen Zammı

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan birisi de emeklilere intibak ve seyyanen zammı olurken bu konuya dair henüz net bir açıklama yapılmadı. İntibak zammındaki temel amaç aynı görevden emekli olan vatandaşların kurum farklılığından dolayı maaşları arasındaki farkı gidermek.Eğer bu talep hayata geçerse Memur-Sen tarafından iletilen talep sayesinde maaşlar arasındaki fark kapatılacak. Çalışma Bakanlığı tarafından başlatılan kampanyada ek ödemelere gelecek zam oranının %10’a çıkarılması isteniyor. Eğer talep hayata geçerse emekli maaşlarında 361 liraya kadar bir artış söz konusu olacak.

Emeklilere Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Verilecek

Daha önceden Ramazan Bayramı ikramiyelerini erkenden cebe atan emekliler şimdi de emeklilere kurban bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek diye merak ediliyor. Ramazan Bayramı için ikramiyeler korona virüs nedeniyle daha erken verilmişken Temmuz ve Ağustos aylarında normalleşme sürecinin devam edeceği için Kurban bayramı ikramiyeleri bayrama yakın zamanda verilecek. Bu tarihin 13-30 Temmuz arasında olacağı düşünülüyor.

3 Milyon Kişiyi Yakından İlgilendiriyor!

Daha önce sendika adına dava açtıklarını belirten Tonbul, konuyla ilgili bir yargı sürecinin olduğunu ancak bireysel olarak fiili örnek üzerinden başvurunun yapılabileceğinin hükmedildiğini dile getirdi. Bununla birlikte yeni emekli olan ve ikramiyesini yıllar üzerinden hesapla alarak 7 aylık ücreti alamayan bir vatandaşı örnek aldıklarını belirtti.

Bunun sonucunun çıkmasını ve yalnızca yıllar üzerinden değil de aylar ve günlerin de dâhil edildiği şekilde ikramiyelerin alınabileceğini umduğunu belirtti. Son olarak sözlerinde verilecek kararın 3 milyon kişiyi yakından ilgilendirdiğini dile getirdi.

TÜED’ den Cumhurbaşkanına Teşekkür!

Türkiye Emekliler Derneği korona virüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalara duydukları minneti göstermek adına Cumhurbaşkanına mektup gönderdi. Mektupta korona virüsle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları ve gayretleri takdir ettikleri dile getirildi.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum