1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere seyyanen 1800 TL ek ödeme! Seyyanen zamlar kimlere verilecek?
Emeklilere seyyanen 1800 TL ek ödeme! Seyyanen zamlar kimlere verilecek?

Emeklilere seyyanen 1800 TL ek ödeme! Seyyanen zamlar kimlere verilecek?

SSK, SGK ve bağkur kapsamında emekli olan vatandaşlar için seyyanen zam geliyor. En çok merak edilen konulardan bir tanesi oluyor. TÜED kapsamında merak edilen konulardan bir tanesi ile en düşük emekli aylıkları 1800 TL olacak.

A+A-

Seyyanen zam ile beraber çalışan vatandaşlara eşit zamların gelmesi anlamına gelecek. Çalışan grupları için gelecek zam ile beraber herkesin maşları artacak.

Emekliler için son zamanlarda bir hayli kazançlı anlar geliyor. Ülkenin en önemli adımlarından bir tanesi haline gelen talep sırasında emekli vatandaşların maaşlarına gelecek zam oluyor. TÜED gösterge sistemlerine geçmesi ve mevcut olan oranların yüzde 35 altında olmaması koşulu ile aylık bağlanma oranlarının yüzde 70 olmasını talep ediyor. Taban aylık maaşları bu kapsam ile ne kadar olacak?

Seyyanen zam talepleri

Eğer talepler hayata geçerse de en düşük emekli maaşlarının 1800 TL olması talep edilecek. TÜED genel başkanı Kazım Ergün yaptığı açıklama ile beraber son altı ayda meydana gelen enflasyon oranları ile beraber TÜFE yüzdelik zamlar yetersiz kalacak. Bu durum karşısında merakla beklenen seyyanen zamlar talep ediliyor. Refahtan vatandaşlar için pay verilmesi gerekiyor. Bunların yanı sıra maaşlarda norm vestandart  birliklerinin yerine getirebilmesi için 506 sayılı kanun ile beraber gösterge sistemlerine geçilmeli. Mevcut maaş belirlemelerinin alt sınırı yüzde 35 oranlarından yüzde 70 e kadar çıkması gerekir. Eğer istekler yerine gelirse en düşük aylıklar 1800 TL olacak.

Orana güncellenme gelmesi talep ediliyor. Eğer bu oranların güncellenmesi söz konusu olursa maaşlarda en az 220 TL zam olacak. Bağkur gelirinde genel olarak 382 TL ye kadar artış gözlenecek. 6378 en yüksek emekli maaşı alan vatandaşlara gelen 255 TL zam ile beraber 6630 TL olacak.

5454 sayılı kanun ile beraber emekli ve hak sahipleri için gelen miktarlara göre maaşlarda ek ödemeler de artacak. Bu sayede vatandaşların maddi anlamda biraz da olsa rahat etmeleri söz konusu olacak. En asgari ücrete kadar artması bekleniyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.