1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere müjde! Zam oranı sürpriz oldu! Milyonlarca emeklinin beklediği Ocak zammında son durum açıklandı…
Emeklilere müjde! Zam oranı sürpriz oldu! Milyonlarca emeklinin beklediği Ocak zammında son durum açıklandı…

Emeklilere müjde! Zam oranı sürpriz oldu! Milyonlarca emeklinin beklediği Ocak zammında son durum açıklandı…

Ülkemizde milyonlarca vatandaş Ocak ayında maaşlarına gelecek zam oranlarının ne kadar olacağını araştırmaya devam ediyor. Ocak ayında maaşlara gelecek zam oranları ile ilgili ip uçları enflasyon tahmin oranlarına göre gelirken; SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 5,68 olurken, memur, memur emeklisi, yaşlı ve engelliler için de yüzde 4,68 zam oranları yolda

A+A-

Peki, Ocak ayında zamlar ile beraber SSK, Bağ-Kur emeklileri, memur ve memur emeklileri ne kadar maaş alacak? Yaşlı ve engellilerin maaşlarına ne kadar zam olacak? Milyonlarca memur ve emeklilerin bekledikleri zam haberleri hakkında son dakika gelişmeleri…

Milyonlarca vatandaş Ocak ayında maaşlarına zam alacaklar. SSK ve Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlar bu yılın son altı aylık kısmında meydana gelen enflasyon oranlarına göre belli olacak. Memur ve memur emeklileri için yüzde 3 oranları ile zam, Temmuz ve Aralık ayında TÜFE yüzde dört oranlarının üzerine çıkarsa farklar da yansıtılacak.

Memur maaş katsayılarındaartış yaşanmaya devam ederken; engellilerin evde yakınlarına bakan gelirlerine göre emekli doktorların ilave ödemelerine devam etmeleri söz konusu olacak. Merkez Bankası beklenti anketlerine göre TÜFE tahmin oranları SSK ve Bağ-Kur kapsamında emeklilerin maaşlarına artış oranları yüzde 5,68 olacak.

Kim ne kadar maaş alacak?

  1. Emekli maaşları için en az şu an ödemeler 1993 TL olurken, 2000’den daha önce emekli olan SSK için 2359 TL, memurlarda 2946 TL’ye artış gösterecek.
  2. Memurlar en az şu an 3893 TL alacaklar.
  3. 529 TL aile yardım ödemeleri yapılacak. Eş yardımı için yapılmaya devam edilen yardımlar 351,09 TL’den 367,52 TL’ye kadar artış gösterirken, 0 ve 6 yaş arasında olan çocuklar için 77,23 TL’den yapılan yardımlar 80,84 TL’ye kadar artış gösterecek. 6 yaş üstünde olan çocuklar için yapılan yardımlar 38,62 TL’den ödemeler 40,42 TL’ye kadar artacak. 6 yaşının altına iki çocuğu olan ve eşleri çalışmayan bir memur için toplam 529 TL ödeme yapılacak.
  4. Yaşlılar için yapılan yardımlar 744 TL’ye kadar artacak. Şu an 711,50 TL alsalar bile ocak ayında gelen zam ile beraber 744,79 TL ye kadar çıkacak.
  5. Engelliler için yapılan yardımlarda eğer oranlar 40 ve 69 oranlarındaysa 569,97 TL’den 594,55 TL oranlarına kadar artarken, oranlar yüzde 70 olursa 851,95 TL’den 891,82 TL ye kadar artış gösterecek.

Evde bakım için muhtaç yaşlılar ve engellilerin yakınları için ödenen oranlar 1544 TL’den 1616 TL ye kadar artacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.