1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere müjde! Zam geldi: 1162 TL ödeme yapılacak…
Emeklilere müjde! Zam geldi: 1162 TL ödeme yapılacak…

Emeklilere müjde! Zam geldi: 1162 TL ödeme yapılacak…

Milyonlarca emekli tarafından büyük bir merak ile beklenmekte olan zam, iyileştirme ve erken ödeme dönemleri için çarpıcı açıklamalar geldi. Kuruşu kuruşuna kadar yapılan hesaplamalar karşısında iyileştirmeler gelmeye devam ediyor.

A+A-

Milyonlarca emekli tarafından büyük bir merak ile beklenmekte olan zam, iyileştirme ve erken ödeme dönemleri için çarpıcı açıklamalar geldi. Kuruşu kuruşuna kadar yapılan hesaplamalar karşısında iyileştirmeler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelen açıklama sırasında emekli vatandaşlar için ödenen biner TL değerindeki bayram ikramiyeleri için enflasyon oranlarına paralel bir şekilde artış göstermesi ramazan bayramı için ödenen ikramiyelerin mayıs ayında verileceğini dile getirdi. Kurban bayramı için verilecek olan ödemelerin de temmuz ayının ortalarında emekli vatandaşların hesaplarına aktarılacak olduğuna dair çarpıcı açıklamalar verildi. Bu süreçler içerisinde bayram öncesine bir hafta kala bayram ikramiyelerine kavuşmak için gün sayıyor. Bu ödemeler zamlı olarak vatandaşlara verilecek. Fakat son altı aylık süreç içerisinde enflasyon oranları daha netlik kazanmamış olmasından dolayı bayramlardan önce verilen ikramiye ödemelerine ne kadar zam geleceği netlik kazanmadı. Bu durum enflasyon oranları açıklandığı zaman netlik kazanacak.

Eğer son açıklanan verilere göre bir zam gelecek olursa yüzde 16,19 olarak açıklanan enflasyon oranı ile beraber 1162 TL değerine kadar artacak olması ön görülüyor. Bu kapsamda ödemelere 162 TL değerinde zam gelmesi bekleniyor.

İkramiye ödemelerinde zam…

2018 yılından bu yana kadar hem ramazan bayramı hem de kurban bayramından önce emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi ödemesi veriliyor. Her bayramdan bir haftalık zaman öncesinde 1000 TL olarak verilen ikramiye ödemeleri geçtiğimiz günlerde TÜED tarafından yapılan teklif ile beraber enflasyon oranlarına göre bir artış gelmesi bekleniyor. Emekli olan vatandaşlar için verilen ödemeler bir de yeni emekli olan vatandaşlar için verilmeye devam ediyor. Dul ve yetim aylıkları için de dahil edilerek verilen bayram ikramiyeleri kimlere verildiği merak ediliyor.

Bayram ikramiyeleri kimlere ödeniyor?

Bayram ikramiyeleri kimlere verilecek en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. Bu ödemeler;

  1. Emekli aylığı,
  2. Yaşlılık aylığı,
  3. Vazife malullüğü aylığı,
  4. Malullük aylığı,
  5. Ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri
  6. Ölüm geliri alanlar bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.
  7. Şehit yakınları,
  8. Gaziler,
  9. Muharip gaziler,
  10. Güvenlik korucuları,
  11. Şampiyon sporcular
  12. Terörden zarar gören sivil vatandaşlar

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.