1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere müjde! Yıllardır beklenen 602 TL ek ödeme geliyor… E-devlet başvuru ekranı açıldı…
Emeklilere müjde! Yıllardır beklenen 602 TL ek ödeme geliyor… E-devlet başvuru ekranı açıldı…

Emeklilere müjde! Yıllardır beklenen 602 TL ek ödeme geliyor… E-devlet başvuru ekranı açıldı…

Mart ayından bu yana ülkemizde de kendini fazlası ile belli eden korona virüs salgını ekonomik anlamda birçok kesimin maddi anlamda zorluklar ile yüzleşmelerine neden oldu. Maalesef ki en çok etkilenen kesimlerden bir tanesi olarak emekliler dikkatleri çekiyor.

A+A-

Her ne kadar bir maaşları olsa bile bunların çok yetersiz kalması ek ödemelerle ilgili haberlerin gelmesine neden oldu. Tüm emekli vatandaşlara ek ödeme kapsamında 602,87 TL haberleri gelmeye devam ediyor.

Emeklileri çok yakından ilgilendiren ek ödeme kapsamında en az 119 en fazla ödenecek tutar olarak da 602,87 TL belirlemesi geldi. SSK ve Bağkur kapsamında emekli olan vatandaşlara sunulan asgari geçim indirim fırsatları ile 220 TL ek ödeme fırsatları da söz konusu oluyor. Şu an yapılan belirlemeler kapsamında maaşların yüzde dört ya da beş oranları ile artış göstermesi bekleniyor. Bu durum yüzde ona kadar artış da gösterebilir. TÜED emeklilerin yüzleştikleri durumlarda eğer sundukları tasarılar kabul edilirse artışların yüzde ona kadar olacağını da bildiriyor.

TÜED’den Cumhurbaşkanına mektup…

TÜED ülkemizde baş gösteren korona virüs salgın süreçlerinde emekliler için gelen uygulamalardan her ne kadar memnun olduklarını dile getiren bir mektup yazsa bile diğer istekleri ile dikkatleri çekti. Bu zorlu anlarda ne kadar başarı gösterimleri karşısında teşekkürlerini iletirken minnettar olduklarını da ekledi.

Emekliler için merak konusu intibak zammında son durum…

Son zamanlarda emekli vatandaşlar tarafından bir hayli merakları ile araştırmalarına devam edilen konu kurumlardan kaynaklı olarak meydana gelen maaşlardaki farkların giderilmesidir. 2000 yılından daha önce emeklilik için hak kazanmış olan vatandaşlar ile daha sonrasında emekli olan vatandaşların maaşları arasında devasa bir fark gözler önünde yer alıyor. Bu yüzden de maaşlarda oluşan farkların ortadan kapatılması için talepler iletilmeye devam ediyor.

Ek ödeme nedir ve emeklilere her ay ödenecek mi?

Emekli vatandaşlar tarafından merak edilen konulardan bir tanesi de ek ödemelerin her ay mı yoksa bir kereye mahsus olarak mı verileceği oluyor. 5454 sayılı kanun kapsamına göre emekli olarak yer alan hak sahiplerinin gelirleri ve aylıkları üzerinde oluşan tutarlara göre belirli bir oran ile her ay düzenli bir şekilde yüzdelik dilim ödemesi yapılacak. 2006 yılına kadar devam eden ve vergi iadesi kapsamı ile dikkatleri çeken yapı artık yerini ek ödemelere bıraktı.

Memur ve emekli vatandaşlar için intibak talepleri ardından toplu sözleşme kapsamında yer alan görüşmeler için memur – sen aracılığı ile yeniden gündemde yerini almayı başardı. Düşük maaş alan vatandaşlar için her ne kadar istenen farklar gideriliyor olsa bile ek ödemeler de gelmeye devam ediyor.

Maaşlarda artış olacak…

SSK ve Bağkur kapsamında emekli olan vatandaşlar eğer talep ettikleri gibi intibak yasası gelirse maaşlarında ciddi oranla bir artış olacak. En düşük maaşlarda 50 TL artış gözlenirken en yüksek maaşlarda 355 TL artış olacak. Bu durum vatandaşların aldıkları maaşlara göre belli olacak.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.