1. HABERLER

  2. SSK

  3. Emeklilere müjde: Temmuz zamları ile maaşlarda en az 441 TL zam olacak! En düşük ve en yüksek 2021 emekli maaşları…
Emeklilere müjde: Temmuz zamları ile maaşlarda en az 441 TL zam olacak! En düşük ve en yüksek 2021 emekli maaşları…

Emeklilere müjde: Temmuz zamları ile maaşlarda en az 441 TL zam olacak! En düşük ve en yüksek 2021 emekli maaşları…

Temmuz ayına sadece sayılı saatler kala emekli ve memur vatandaşlar maaşlarına ne kadar zam gelecek merak diyor. Geri sayımın başlaması ardından maaş zamları üzerinde etkili olacak enflasyon oranları ve refah payı ile maaşlar ne kadar olacak araştırmalar devam ediyor. Geride kalan 5 ayın ardından enflasyon oranları açıklandı ve sadece haziran ayına ait oranlar kaldı.

A+A-

Temmuz ayına sadece sayılı saatler kala emekli ve memur vatandaşlar maaşlarına ne kadar zam gelecek merak diyor. Geri sayımın başlaması ardından maaş zamları üzerinde etkili olacak enflasyon oranları ve refah payı ile maaşlar ne kadar olacak araştırmalar devam ediyor. Geride kalan 5 ayın ardından enflasyon oranları açıklandı ve sadece haziran ayına ait oranlar kaldı. Temmuz ayında bu oranların da açıklanması ile vatandaşların maaşlarının ne kadar olacağı merak ediliyor.

Açıklanan verilere bakılacak olduğu zaman ön görülen emekli maaş zammı yüzde 6,39 oranında olması ön görülüyor. 8 milyonun üzerinde olan emekli maaşına gelecek zam oranı temmuz ayında haziran ayına ait olan oranların açıklanması ile beraber netlik kazanmış olacak.

Emekli maaş zam oranları…

Emekli maaş zam oranları şu an açıklanan verilere bakılacak olduğu zaman yüzde 6,39 oranında olması dikkatleri çekiyor. Açıklanan rakamlara bakılacak olduğu zaman maaşlara gelecek zam oranlarının 441 TL seviyesinde olması bekleniyor. Meydana gelen oranlara bakılacak olduğu zaman SSK ve  Bağkur emekli maaşlarında 441,44 TL ye kadar artış olması bekleniyor. Şu an en yüksek emekli maaşı olarak verilen 6 bin 908 TL gelen zam oranı ile beraber 7 bin 349  TL 79 kuruş olacak gibi duruyor.

Enflasyon oranlarına ait yapılan beklenti anketine bakılacak olduğu zaman SSK, bağkur emeklileri maaşlarına gelecek olan zam oranlarının yüzde 7,67 oranına kadar çıkması bekleniyor. Bu durum karşısında en yüksek emekli maaşları için gelecek 529,87 zam oranı ile beraber 7 bin 438 TL 22 kuruş olacak gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.