1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere kötü haber! Emekli maaşları tehlikede, bunları yapan varsa yandı!
Emeklilere kötü haber! Emekli maaşları tehlikede, bunları yapan varsa yandı!

Emeklilere kötü haber! Emekli maaşları tehlikede, bunları yapan varsa yandı!

Hazine tarafından SGK için en az 53,7 milyar değerinde olan devlet katkılarının ödenmemesinden dolayı emekli maaşları risk altında olabilir. Son bir buçuk yıllık süreç içerisinde ödemelerin yapılması beklenirken katkı paylarının ödenmemesinden dolayı açıklar her geçen gün kapatılamaz bir hale geliyor.

A+A-

Hükümet her ne kadar torbalar yasası ve borçlanma için limit arttırma adımlarına gidiliyor olsa bile iktisat kurallarının yeniden düzenlenmesi gerekir. 2019 ve 2020 yılında meydana gelen ölüm, yaşlılık ve malul sigorta yanı sıra prim ödemeleri de isteniyor.

Gelen haberlere göre devlet katkılarının hazineden bir türlü ödenemiyor olması adet emekli aylık ve ödenekleri konusunda sağlık ve tedavi hizmetleri gibi sorunların meydana gelmesine neden oluyor. Her ne kadar sağlık gereçleri borçlarının ödenmesi isteniyor olsa bile söz verildiğini, sözlerin tutulması gerektiğin, birçok şeyin bu şekilde havada bırakılmaması gerektiği açıklamaları gündemde yer almaya devam ediyor.

Tazminat ve aylıklarda büyük tehlike

Geçmiş yıllarda ödenen sağlık sigortalarında hep fazla verilmesi buna rağmen AKP kapsamında açık verilmeye başlandığını, katkı paylarının alınmaya devam edildiği açıklandı. Ekonomik durumlar karşısında her ne kadar devlet tarafından her şey normal gibi gösterilmeye çalışılıyor olsa bile artık emekli maaşları ve tazminatlar tehlikede olabilir.

Bu kapsamda normal iktisadi planlamalarda daha ziyade torba yasalar ile işlerin devam ettiği, borçlanma limitlerinin de her an artarak devam etmek zorunda kaldığı, kura olmadan yatırımlar dikkatleri çekti. Devlet tarafından açıklanan resmi veriler ile beraber pandemi dönemlerinde bu durum daha da çok arttı. Hem işsizlik oranları hem de yoksulluk karşısında kurumlara verilen destek. Bu konuda hekimler tarafından; ‘’ korktuklarını, emekli aylık, kıdem tazminatı ya da ödeneklerin ödenmesi kapsamında sağlık hizmetlerinde de kısıtlamalar gelecek mi diye merakla bekleniyor. Şu an sadece net bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.