1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere kötü haber: Bu haber emeklileri resmen yıktı! Emekli maaşlarında kesinti olacak…
Emeklilere kötü haber: Bu haber emeklileri resmen yıktı! Emekli maaşlarında kesinti olacak…

Emeklilere kötü haber: Bu haber emeklileri resmen yıktı! Emekli maaşlarında kesinti olacak…

Hazine ve maliye bakanlığından gelen haber adeta emeklileri yıktı geçti. SGK kapsamında yer alan en az 53,7 milyar devlet üzerinde bulunan katkı ödeneklerinde sorun olmaması için değerlendirmelere başlandı. Bu kapsamda peki gündemde neler yer aldı ve emeklileri yıkacak haber gelecek mi? Merak edilen tüm detaylar…

A+A-

Torba yasası ve borçlanma ile beraber limit kapsamları incelenecek olduğu zaman süreçlerin bir hayli artması devam ederse de hükümet kanadından iktisat kurulu görüşme kapsamları hep geride kalması olası olan bir durum olacak. Sosyal güvenlik istatistiklerinden gelen verilere göre durum incelemelerinin de farklı bir kapsamda olması dikkatleri çekecek. 2019 ve 2020 yıllarını kapsayan zaman dilimleri içerisinde hem ocak ayında hem de mart ayında meydana gelen veriler dikkate alınarak yaşlılık yanı sıra beraberinde ölüm sigortaları kapsamı ile genel sağlık sigorta prim kapsamlarında da devlet katkılarının verilmemiş olması gündemde yerini alıyor.

Emeklileri üzen haber geliyor…

Emekliler için gelen son dakika haberlerine göre eğer devlet katkı paylarını ödememe durumlarına devam ederse birçok sorun meydana gelecek. Bunların bir kısmı için emekli aylık ve ödeneklerinin olması dikkatleri çekerken bir kısmı da sağlık ve tedavi hizmetleri kapsamında olabilecek. Tabi ki bu konuda kuvvetli ihtimallerde bir tanesi olarak dikkatleri çekiyor. Sağlık borçlanma ödeme kapsamında şu an her ne kadar indirim gibi istekler dikkatleri çekiyor olsa bile şu an içerisinde yer alınan durumlardan dolayı da aktif bir şekilde sosyal medya platformları üzerinden yaşanan durumlar aktarılmaya devam ediliyor.

Geçtiğimiz haftalar içerisinde ülkemizde sağlık endüstri alanlarında meydana gelen sendika yönetim kurulu başkanı Mehmet Demir tarafından gelen açıklama ile de durum dikkatleri üzerine çekmişti. Atmış olduğu bir paylaşım ile her ne kadar konu hakkında sözler verilse bile yine de karşılıklı masallar anlatıldığına ve en ufak bir şey olmayacağına dair konulara değindi. Sadece istihdam durumlarına karşı yazık olan bir durum olduğunu da aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.