1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere Büyük Müjde Geldi! Aylık 495 TL Kazanabilirsiniz!
Emeklilere Büyük Müjde Geldi! Aylık 495 TL Kazanabilirsiniz!

Emeklilere Büyük Müjde Geldi! Aylık 495 TL Kazanabilirsiniz!

Yapılan açıklamada emekliler heyecanlanmaya çoktan başladı. Temmuz ayı sonrasında memur maaşlarına yapılacak olan artış sonrasında vatandaşların hem maaşları hem de Agi’leri artacak. Memur ve memur emeklileri Temmuz ayında aile yardımı almaya hazırlanırken emekli vatandaşlar da bu durumdan yararlanabilecek.

A+A-

Yapılan açıklamada emekliler heyecanlanmaya çoktan başladı. Temmuz ayı sonrasında memur maaşlarına yapılacak olan artış sonrasında vatandaşların hem maaşları hem de Agi’leri artacak. Memur ve memur emeklileri Temmuz ayında aile yardımı almaya hazırlanırken emekli vatandaşlar da bu durumdan yararlanabilecek.

Yapılan açıklama doğrultusunda emekliler heyecanlanmaya başladılar. Temmuz ayından itibaren kamu personeli maaşlarında yaşanacak olan artış sonrasında kişilerin hem maaşları hem de Agi’leri artacak. Memur ve kamu personeli emeklileri Temmuz ayında aile yardımı almaya hazırlanırken emekli yurttaşlar da bu durumdan faydalanmak istiyor. Emeklilerin bu isteği hayata geçirilmesi durumunda iki çocuklu bir emekliye 495 liralık ek bir gelir fırsatı sunulmaktadır.

Temmuz ayı itibarıyla hem kamu personeliların maaşlarında hem de minimum geçim indirimi tutarlarında artış yaşanacak. Her yıl verilen minimum geçim indirimi ödemeleri maaşlar gibi en az % 3 oranında artış sağlayacak. TÜİK’ in açıkladığı tahmini enflasyon verilerine göre Temmuz ayında enflasyon oranının % 7.66 ya yükseleceği belirtilmektedir. Ayrıca AGİ kapsamında eş yardım olarak 377 lira verilirken 406 tl'ye çıkarıldı. Çocuk yardımı için 0-6 yaş çocuklara 83 TL verilirken 89 TL'ye, 6 yaş üstü çocuklar için 41 TL verilirken 45 TL'ye yükseldiği belirtildi.

Emeklilere Ek Gelir

Eşi çalışmayan 6 yaş üstteki çocuğu olan kamu personeli aylık 459 lira yerine 495 lira aile yardımı yapılacağı açıklandı. Eş için AGİ kapsamında 375 TL ödeme gerçekleştirilirken Mayıs ayı verilerine sonrasında açıklanan zam oranı ile beraber bu miktar 388 TL'ye çıkar. Temmuz ayında belirtilen tahmini % 7.66'lık enflasyon oranı ile 406 TL'ye yükselmektedir.

Çocuk için ise 6 yaş üstü mevcutta 41 TL ödeme gerçekleştirilirken % üç zamlı fiyatıyla 43 TL % 7.66 zamlı fiyatı ile 45 TL ödeme temin edilmektedir. Birçok  emeklinin gözü ise toplu protokolde kamu personelilar maaşlarına gelecek zamlı miktarı merakla bekliyorlar. Bu dönemi daha karlı bir biçimde faydalanmak istiyorlar. Ayrıca emekliler tarafından yapılan bu isteği konfederasyonlar tarafından Ağustos ayında yapılacak olan toplu protokol kapsamında görüşülmesi ve karara bağlanmasını bekliyorlar.

Emeklinin gözü bayram ikramiyelerinden sonra Temmuz ayı zammına takıldı. Dört göz ile Haziran ayı Enflasyon oranlarından sonra Temmuz ayında gelecek olan zammı bekliyor. Şuan ki son 4 aylık enflasyon verilerine göre de kamu personeli maaşları ve emekli maaşlarında bir oranda artış yaşanacak.

Emekliler maaşları için yeni artışı talep ederken konfederasyonlar bu yönde talep oluşturup. Toplu protokol gününü bekliyorlar. Toplu protokol zamanı masadan talep edilenleri alarak kalkmak istiyorlarken, ortak anlaşma gerçekleşmez ise kurulun vermiş olduğu karar kesin olarak hükme girecek ve önümüzde ki dönemlerde bu karar diğer toplu protokolye kadar uygulaması yapılaca

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.