1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere büyük müjde! Başvuran emeklilere anında 20 bin TL ödeme yapılacak…
Emeklilere büyük müjde! Başvuran emeklilere anında 20 bin TL ödeme yapılacak…

Emeklilere büyük müjde! Başvuran emeklilere anında 20 bin TL ödeme yapılacak…

Emeklilerin zaman zaman nakdi anlamda zorluk çekmelerinden dolayı krediye ihtiyaç duymaları bilinen bir gerçektir. Bazen borçları kapatmak bazen de maddi anlamda ihtiyaçlarını karşılamak için oldukça önemli bir detaydır. Fakat maaşların kesintiye uğraması durumları söz konusu olduğu içi genel anlamda kredi çekmekten kaçınılıyor.

A+A-

Fakat maaşların kesintiye uğraması durumları söz konusu olduğu içi genel anlamda kredi çekmekten kaçınılıyor. Fakat vatandaşlar için uygun koşullarda kredi imkanı veren bankalar da dikkatleri çekiyor.

Şartlara uygun olan emekli vatandaşlar için ödeme kolaylıkları da sunuluyor. Fakat emekliler kendileri için sunulan fırsatları bilmedikleri için bu haklardan mahrum kalıyorlar. Şu an emekliler için onlara uygun kredi fırsatı sunan birçok banka yer alıyor. Hangi banka emekliler için daha uygunsa kredi imkanları o bankalardan tercih edilebilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi de her bankanın kendine uygun şartlarının olmasıdır. Bankalardan gerekli bilgiler alındıktan sonra istenen bankaların şubesine gidebilecek ve gerekli bilgiler ışığında başvurular yapılabilecek.

Ziraat bankasından emeklilere özel ihtiyaç kredi fırsatları

Ziraat bankası emekli vatandaşlar için emeklinin artısı kredi kampanyası adı ile beraber imkanları sunmak. Bu bankalardan yararlanmak isteyen vatandaşların tek dikkat etmesi gereken şey emekli maaşlarını bir süre de olma ödemek koşulu ile beraber bir taahhüt talep edilmesidir. Kampanya haklarından yararlanacak emekli vatandaşların hem ihtiyaç kredisi hem de konut kredi alma imkanlarının bulunmasıdır. Emekli vatandaşların artı olan bir durumu da ev alacakken  emeklilere sunulan konut kredisi yüzde 0.87 faiz oranları dikkatleri çeken; ihtiyaç kredi faiz oranları için de yüzde 1.12 olarak kredi imkanları sunulacak.

Ziraat bankası tarafından emekliler için verilecek kredilerin artısı da kampanya ve vade süreçlerinin farklı olması. İhtiyaç kredileri için şu an verilen 60 ay vade imkanları ile beraber Ziraat bankasından konut kredi imkanlarından yararlanmak isteye müşteriler için 120 ay vade ile devam ediyor olmasıdır.

Halkbank emeklilere özel ihtiyaç kredi fırsatları

Hallkbank kredi kampanyalarından bir tanesi de emekliler içindir. Mutlu emekli kredisi ismi ile yer alan bu kredinden vatandaşlar 36 ay vade imkanı ile yararlanma haklarını elde edecekler. Banka tarafından sunulan faiz oranı ise sadece yüzde 1.18. Başvuru yapacak vatandaşların TC kimlik numarası - istenilen kredi tutarının yazılması ardından 3452 numaralı hatta SMS göndermeleri yeterlidir. Kredi onayı verilen vatandaşlar bunun ardından kendilerine en yakın banka şubesine giderek kredi taleplerini bankada olan yetkililere iletme şartı aranır.

Konu hakkında Halkbank tarafından gelen açıklama sırasında; '' banka tarafından müşterilerin durumlarına göre uygun olan özel ödeme seçeneklerinin verildiği - verilen seçeneklerden yararlanmak isteyen müşterilerin eşit taksitli / artan oranlarla taksitli  / 3 ayda bir eşit ödemeli olan taksitlendirme  / serbest ödemeli imkanlarının varlığı biliniyor. - Maaşlarını bankadan alan ya da almak için aktarmayı tercih eden emekli müşterilere özel kredi ihtiyaçlarıdır. - Yüzde 1.18 faiz oranları ile sunulan kredilerin vatandaşların bütçelerine uygun bir şekilde belirlendiği - 100 bin TL varan kredi olduğu - 36 ay vade ile sunulacağı '' yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Tutar ve ödeme yöntemler

Halkbank 100 bin TL ye kadar kredi imkanlarını sadece tahsis ücretli olarak yüzde 1.18 faiz oranları ile vermeye devam ediyor. Tahsis ücretsiz olarak tercih edecek vatandaşlara da yüzde 1.2'ten başlayan faiz oranları ile kredi imkanları verilecek. Kredi ödemelerini ise;

  • Aylık eşit taksitli,
  • Artan taksitli,
  • Azalan taksitli,
  • 3 ayda bir eşit taksitli,
  • Serbest ödemeli yöntemleri ile yapma fırsatları sunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler